"Mediterráneo", nominada a millor llargmetratge de ficció i interpretació masculina
"Mediterráneo", nominada a millor llargmetratge de ficció i interpretació masculina
Amb la participació de TV3

"El buen patrón", "Mediterráneo" i "Tres" sumen 6 nominacions als Premis Forqué

Les pel·lícules "El buen patrón", "Mediterráneo" i "Tres", amb participació de TV3, opten als Premis Cinematogràfics José María Forqué en diverses categories

Millor llargmetratge ("Mediterráneo" i "El buen patrón"), millor interpretació masculina ("El buen patrón" i "Mediterráneo"), millor interpretació femenina ("Tres") i cine i educació en valores ("Mediterráneo"), aquestes han estat les nominacions de pel·lícules amb participació de TV3 de la 27a edició dels Premis Cinematogràfics José María Forqué. Els premis se celebraran l'11 de desembre a IFEMA Palacio Municipal, avançant la seva data habitual per promocionar les estrenes de la temporada.

Aquesta edició dels guardons mira a la seva gala de lliurament cap als anys vuitanta, una prominent dècada en l'àmbit de la creació artística, musical, audiovisual i cultural. La llista de les nominades han sortit d'entre 289 obres audiovisuals realitzades al llarg de l'any a Espanya que poden optar a ser finalistes, amb un total de 176 pel·lícules de ficció, documental o animació, 47 sèries i 66 curtmetratges.

"El buen patrón" - nominada a millor llargmetratge de ficció i interpretació masculina

"El buen patrón" és la nova pel·lícula de Fernando León de Aranoa, amb participació de TV3 i protagonitzada per Javier Bardem; suposa el retrobament, 19 anys més tard, de l'equip que va protagonitzar la multipremiada "Los lunes al sol". "El buen patrón" és un relat coral teixit d'històries que s'entrellacen i interactuen perversament, travessat per la personalitat seductora del Blanco (Javier Bardem), l'amo d'una empresa familiar que dona feina a mig centenar de treballadors, i el protagonista d'aquest relat tragicòmic.

Una empresa de producció de balances industrials en una ciutat de províncies espera la imminent visita d'una comissió de la qual depèn l'obtenció d'un premi local a l'excel·lència empresarial: les coses han de ser perfectes per a aquest moment. No obstant això, tot sembla confabular-se en contra. En el poc temps de què disposa el Blanco (Bardem), amo de l'empresa, intenta resoldre els problemes dels seus empleats, travessant totes les línies imaginables, la qual cosa dona lloc a una inesperada i explosiva successió d'esdeveniments de conseqüències imprevisibles.

Acompanya Bardem un repartiment extens en què destaquen noms com Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Fernando Albizu, Tarik Rmili, Rafa Castejón, Celso Bugallo, Martín Páez i Yael Belicha.

És una producció de Reposado P.C. i de The Mediapro Studio que compta amb la participació de RTVE, de TV3 i d'Orange.

'El buen patrón', nominada a millor llargmetratge de ficció i interpretació masculina
"El buen patrón", nominada a millor llargmetratge de ficció i interpretació masculina

"Mediterráneo" - nominada a millor llargmetratge de ficció, interpretació masculina i cine i educació en valores

La pel·lícula "Mediterráneo", dirigida per Marcel Barrena, amb Eduard Fernández i Dani Rovira com a protagonistes, va tenir la première internacional al setembre, a la 69a edició del Festival de Sant Sebastià.

El film és la primera ficció que explica el naixement de l'ONG Open Arms, amb històries d'homes i dones anònims que lluiten cada dia per salvar vides al mar.

Tardor del 2015. Dos socorristes, l'Òscar (Eduard Fernández) i el Gerard (Dani Rovira), viatgen fins a Lesbos (Grècia), impactats per la fotografia d'un nen ofegat en aigües del Mediterrani. En arribar-hi, descobreixen una realitat colpidora: milers de persones arrisquen la vida cada dia travessant el mar en embarcacions precàries i fugint de conflictes armats. Tot i això, ningú no hi fa tasques de rescat.

Juntament amb l'Esther (Anna Castillo), el Nico (Sergi López) i altres membres de l'equip, lluitaran per donar suport a milers de persones que ho necessiten. Per a tots, aquest viatge inicial suposarà una odissea que els canviarà la vida. "Mediterráneo" és una lluita per sobreviure al mar, un medi moltes vegades hostil en què compta cada vida.

La fotografía de "Mediterráneo" és de Kiko de la Rica, i la música, d'Arnau Bataller. És una producció de Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures, Cados Producciones (Espanya) i Heretic (Grècia), amb la participació de Televisió de Catalunya, RTVE i Movistar+, amb el finançament de l'ICAA i l'ICEC, i amb el suport de Creative Europe-MEDIA Programme.

 

'Mediterráneo', nominada a millor llargmetratge de ficció i interpretació masculina
"Mediterráneo", nominada a millor llargmetratge de ficció i interpretació masculina

"Tres" - nominada a millor interpretació femenina

"Tres", dirigida per Juanjo Giménez i interpretada per Marta Nieto i Miki Esparbé, narra la inquietant odissea d'una dissenyadora de so el cervell de la qual processa el so més tard que les imatges. Marta Nieto és C., de 39 anys, una dissenyadora de so que gaudeix de la seva feina i que passa moltes hores sola gravant efectes de sala i wild-tracks, editant i mesclant. L'estudi és el seu últim refugi: un lloc on postergar les malmeses relacions que manté amb la seva exparella, la seva mare i els seus companys de feina.

Tot i que ella encara no ho sap, està començant a dessincronitzar-se. Com si fos una pel·lícula mal sonoritzada, el seu cervell ha començat a processar el so més tard que les imatges.

Completen el repartiment Francisco Reyes i els actors gallecs Luisa Merelas, Cristina Iglesias i Fran Lareu.

"Tres" és una producció de Frida Films en coproducció amb Manny Films (França) i M-Films (Lituània) que compta amb l'ajuda de l'ICAA, el Departament de Cutura de la Generalitat de Catalunya i AGADIC i la participació de TV3, RTVE, TVG, Canal Plus França, així com amb els fons de Media i Eurimages.

'Tres', nominada a millor i interpretació masculina
"Tres", nominada a millor i interpretació masculina

 

EGEDA és l'entitat sense ànim de lucre per a la gestió de drets dels productors audiovisuals. Va crear aquests guardons el 1996 amb l'objectiu de difondre la importància de la indústria cinematogràfica, impulsar la figura del productor i premiar cada any les millors produccions de cinema espanyoles pels seus valors tècnics i artístics.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut