Javier Bardem és Blanco a "El buen patrón"
Javier Bardem és Blanco a "El buen patrón"

"El buen patrón", de Fernando León de Aranoa, amb participació de TV3, inicia el camí cap als Oscars

"El buen patrón", de Fernando León de Aranoa, amb participació de TV3 i que ha suposat el retrobament del director i Javier Bardem dinou anys després de "Los lunes al sol", opta a millor pel·lícula internacional a la gala dels Oscars

La cinta "El buen patrón", de Fernando León de Aranoa, és la pel·lícula que representarà el cinema espanyol als Oscars. L'acadèmia espanyola l'ha escollida per competir per l'Oscar a la millor pel·lícula internacional, com es coneix des del 2020 la categoria que abans s'anomenava millor pel·lícula de parla no anglesa.

"El buen patrón" ha desbancat els filmd d'Almodóvar, "Madres paralelas", i "Mediterráneo", del català Marcel Barrena, que també hi estaven preseleccionats.

Protagonitzada per Javier Bardem, és una sàtira ambientada en el món de les relacions laborals i suposa el retrobament del director i l'actor dinou anys després de "Los lunes al sol". De fet, León de Aranoa ja va representar Espanya als Oscars el 2003 amb aquesta pel·lícula.

El film és una coproducció catalana, de Mediapro, amb participació de TV3, i es va estrenar al Festival de Sant Sebastià.

La 94a edició dels Oscars es farà més tard del que és habitual, el diumenge 27 de març del 2022, però un mes abans que l'any passat, que es va endarrerir fins al 25 d'abril a causa de la pandèmia.

"El buen patrón"

"El buen patrón" és la nova pel·lícula de Fernando León de Aranoa, amb participació de TV3 i protagonitzada per Javier Bardem, que suposa el retrobament, 19 anys més tard, de l'equip que va protagonitzar la multipremiada "Los lunes al sol". "El buen patrón" és un relat coral teixit d'històries que s'entrellacen i interactuen perversament, travessat per la personalitat seductora del Blanco (Javier Bardem), l'amo d'una empresa familiar que dona feina a mig centenar de treballadors, i el protagonista d'aquest relat tragicòmic.

Acompanya Bardem un repartiment extens en què destaquen noms com Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Fernando Albizu, Tarik Rmili, Rafa Castejón, Celso Bugallo, Martín Páez i Yael Belicha.

Sinopsi

Una empresa de producció de balances industrials en una ciutat de províncies espera la imminent visita d'una comissió de la qual depèn l'obtenció d'un premi local a l'excel·lència empresarial: les coses han de ser perfectes per a aquest moment. No obstant això, tot sembla confabular-se en contra seva. En el poc temps del qual disposa, el Blanco (Bardem), amo de l'empresa, intenta resoldre els problemes dels seus empleats, travessant totes les línies imaginables, la qual cosa dona lloc a una inesperada i explosiva successió d'esdeveniments de conseqüències imprevisibles.

És una producció de Reposado P.C. i de The Mediapro Studio que compta amb la participació de RTVE, de TV3 i d'ORANGE.

L'estrena a Espanya serà el 15 d'octubre, distribuïda per Tripictures i MK2 Films, responsable de les vendes internacionals de la pel·lícula.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut