Coproducció de Mediapro, amb participació de TV3

"El buen patrón", de Fernando León de Aranoa, emprèn el camí cap als Oscars

La cinta, que suposa el retrobament entre el cineasta i Javier Bardem 19 anys després de "Los lunes al sol", opta a ser elegida per competir per l'Oscar a la millor pel·lícula internacional

La cinta "El buen patrón", de Fernando León de Aranoa, és la pel·lícula que representarà el cinema espanyol als Oscars. 

L'acadèmia espanyola l'ha escollida per optar a ser elegida per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques dels Estats Units per competir per l'Oscar a la millor pel·lícula internacional, com es coneix des del 2020 la categoria que abans s'anomenava millor pel·lícula de parla no anglesa.

"El buen patrón" ha desbancat el film d'Almodóvar "Madres paralelas" i "Mediterráneo", del català Marcel Barrena, que també estaven preseleccionats.

Protagonitzada per Javier Bardem, és una sàtira ambientada en el món de les relacions laborals i suposa el retrobament del director i l'actor 19 anys després de "Los lunes al sol". De fet, León de Aranoa ja va representar Espanya als Oscars el 2003 amb aquesta pel·lícula.

 

És una producció de Reposado P.C. i de The Mediapro Studio que compta amb la participació de RTVE, de TV3 i d'Orange.

La cerimònia, un mes més tard del que és habitual

La 94 edició dels Oscars es farà més tard del que és habitual, el diumenge 27 de març del 2022, però un mes abans que l'any passat, que es va retardar fins al 25 d'abril a causa de la pandèmia.

L'última cinta espanyola que va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa va ser "Mar adentro", d'Alejandro Amenábar, el 2004.

El 2021 la millor pel·lícula internacional va ser la danesa "Otra ronda", del danès Thomas Vinterberg, que explica l'experiment d'un grup de professors a partir de la teoria que és bo mantenir un nivell d'alcohol a la sang.

Un any abans, l'elegida pels acadèmics va ser "Paràsits", del coreà Bong Joon-ho, que, a més, va ser la primera pel·lícula de parla no anglesa guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula.

ARXIVAT A:
Premis Oscars Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut