"Mediterráneo", de Marcel Barrena
"Mediterráneo", de Marcel Barrena
Amb la participació de TV3

"Mediterráneo" s'estrena als cinemes

El dia 1 d'octubre s'estrena a sales comercials el llargmetratge de Marcel Barrena "Mediterráneo", protagonitzada per Eduard Fernández i Dani Rovira. És la primera ficció que explica el naixement de l'ONG Open Arms.

Eduard Fernández i Dani Rovira interpreten dos socorristes de l'ONG Open Arms a "Mediterráneo". La pel·lícula de Marcel Barrena ("Mon petit", "100 metres") s'estrena a la gran pantalla l'1 d'octubre i explica el naixement de l'ONG Open Arms, amb històries d'homes i dones anònims que lluiten cada dia per salvar vides al mar.

"Mediterráneo" és una de les 3 pel·lícules que aspira a competir per l'Oscar a millor pel·lícula internacional, juntament amb "El buen patrón", de Fernando León de Aranoa, i "Madres paralelas ", de Pedro Almodóvar, les tres amb participació de TV3

Tardor del 2015. Dos socorristes, l'Òscar (Eduard Fernández) i el Gerard (Dani Rovira), viatgen fins a Lesbos (Grècia) impactats per la fotografia d'un nen ofegat en aigües del Mediterrani. En arribar-hi descobreixen una realitat colpidora: milers de persones arrisquen la vida cada dia travessant el mar en embarcacions precàries i fugint de conflictes armats. Tot i això, allà ningú no hi fa tasques de rescat.

Juntament amb l'Esther (Anna Castillo), el Nico (Sergi López) i altres membres de l'equip, lluitaran per donar suport a milers de persones que ho necessiten. Per a tots, aquest viatge inicial suposarà una odissea que els canviarà la vida. "Mediterráneo" és una lluita per sobreviure al mar, un medi moltes vegades hostil en què cada vida compta. Completen el repartiment Àlex Monner, Melika Foroutan, Giota Festa i Patrícia López Araniz, entre altres.

Barrera ja havia fet "Món petit" i "100 metres" i és un director amb gran capacitat per explicar històries humanes amb la proximitat i distància que requereix un relat com aquest. Assessorats per Óscar Camps i tot l'equip d'Open Arms, Danielle Schleif ha aconseguit fer un guió rigorós i que reflecteix la realitat que es troben dia al dia al mar. També han comptat amb Santi Palacios, fotògraf guanyador del World Press Photo, que ha retratat la història de primera mà.

La fotografía de "Mediterráneo" és de Kiko de la Rica, i la música, d'Arnau Bataller. És una producció de Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures, Cados Producciones (Espanya) i Heretic (Grècia), amb la participació de Televisió de Catalunya, RTVE i Movistar+, amb el finançament de l'ICAA i l'ICEC, i amb el suport de Creative Europe-MEDIA Programme.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut