Estrenes de cinema i plataformes: "Venom", "El buen patrón", amb Bardem, i "Succession"

"Tokyo Shaking" i l'animació "Dos col·legues i la gran bèstia", estrenes que es podran veure en català als cinemes

Actualitzat

Si la cartellera ja estava força plena de pel·lícules taquilleres amb l'última de James Bond o "Dune", aquest cap de setmana arriben reforços. Ara s'hi sumen, entre altres, "El buen patrón" o la segona part d'un personatge molt peculiar de l'univers Marvel.

"Venom: Habrá matanza"

Dirigida per Andy Serkis
Acció/superherois. Estats Units. 97 minuts.

Tom Hardy torna a deixar-se posseir per la criatura Venom, ara, amb un enemic a l'alçada, encarnat per Woody Harrelson. La segona part de l'antiheroi de Marvel arriba després de fer rècord de taquilla en temps de pandèmia als Estats Units i amb Andy Serkis -el Gòl·lum d'"El Senyor dels Anells"- al darrere de les càmeres.

 

"El buen patrón"

Dirigida per Fernando León de Aranoa
Comèdia/drama. Espanya. 120 minuts.

Gairebé com una segona part o, més ben dit, com la cara B de "Los lunes al sol", arriba als cinemes "El buen patrón". Fernando León de Aranoa i Javier Bardem tornen a fer tàndem en aquesta pel·lícula -presentada a Sant Sebastià- i seleccionada com la representant espanyola als Oscars.

 

"Un segundo"

Dirigida per Zhang Yimou
Drama. Xina. 104 minuts.

També procedent del festival de Donostia, ara s'estrena a les sales la xinesa "Un segundo". Un drama sobre la Revolució Cultural del país del director Zhang Yimou i amb certs paral·lelismes amb "Cinema Paradiso".

 

"Tokyo Shaking"

Dirigida per Olivier Peyon
Drama. França. 101 minuts. Versió doblada al català.

Deu anys després del desastre de Fukushima, "Tokyo shaking" ens endinsa en aquell context. Tot -en versió en català- i a través dels ulls d'una treballadora francesa arribada al país just abans de la catàstrofe.

 

"Pleasure"

Dirigida per Ninja Thyberg
Drama. Suècia. 105 minuts.

Va sacsejar -metafòricament- el Festival de Sundance i ara promet fer-ho als nostres cinemes. "Pleasure" explica -sense censures i amb certa vocació documental- la indústria del porno de Los Angeles. Ho fa amb la història d'una noia sueca disposada a convertir-se en una estrella del gènere.

 

"Dos col·legues i la gran bèstia"

Dirigida per Gunhild Enger, Rune Spaans
Animació/aventures/comèdia. Noruega. 85 minuts. Versió doblada al català.

I acabem amb una aventura d'animació noruega en clau de comèdia, amb dos col·legues que viuen en un túnel i una bèstia com a protagonistes.

 

I a plataformes:

"Succession"

Dirigida per Jesse Armstrong
Sèrie. Estats Units. Tercera Temporada. 10 capítols. HBO

Dos anys després de l'última temporada i de recollir set premis Emmy, les infinites intrigues de la família Roy tornen amb nous embolics i una irreconciliable batalla empresarial.

 

"The Velvet Underground"

Dirigida per Todd Haynes
Documental musical. Estats Units. 110 minuts. AppleTV+

Documental musical sobre una de les bandes més influents del rock: la Velvet Underground. Mig segle després, el director de "Carol" o "Velvet Goldmine" explica com el grup fundat per Lou Reed i John Cale va seduir Andy Warhol i l'escena cultural novaiorquesa.

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut