Cargols a la cassola gratinats

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cargols són un aliment ric en proteïnes de bona assimilació semblants a les de la carn i de baix contingut energètic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • - 500 g de cargols

    - 1 botifarra

    - 50 g de cansalada ibèrica

    - 4 tomàquets

    - 2 cebes de Figueres

    - 100 g de farina de galeta

    - 1 bitxo fresc

    - 1 gra d'all

    - 1 cullerada de pasta de tomàquet concentrat

    - orenga fresca

    - 2 fulles de llorer

    - farigola 

    - menta

    - fonoll

    - romaní

    - pebre vermell fumat dolç

    - sal

    - vi ranci

    - vinagre de vi blanc

    - pebre negre

PREPARACIÓ

Rentem els cargols amb aigua, vinagre i sal fins que deixin de treure baves. Els esbandim un cop han parat de treure-la.

Els posem a bullir en una olla amb aigua mineral freda.

Un cop arrenqui el bull, faran una bromera que traurem. Tot seguit canviarem l'aigua, tornant a rentar els cargols amb aigua freda.

Els tornem a bullir amb un farcellet de llorer, farigola, romaní, menta, fonoll i orenga fresca. Els deixem bullir durant 40 minuts.

Enrossim en una cassola la botifarra desfeta i la cansalada tallada molt menuda. Un cop cuita, la retirem i hi afegim una mica més d'oli.

En aquesta mateixa cassola, hi fem un sofregit començant per fer ballar l'all i el bitxo. Els traiem del foc i en aquest mateix oli, hi enrossim la ceba. Un cop rossa hi tirem per sobre un bon raig de vi ranci.

Un cop el vi ranci s'ha evaporat, hi afegim el tomàquet ratllat barrejat amb la pasta de tomàquet i el pebre negre. Ho remenem i ho deixem al foc fins que quedi cuit. Després hi tirem el pebre vermell fumat dolç, la botifarra, la cansalada i els cargols ja bullits i escorreguts. Hi afegim una mica del brou de coure els mateixos cargols i la farina de galeta. Ho deixem al foc 5 min i després ho posem a gratinar al forn, 6 minuts, a 220 graus.

Ho servim amb una mica d'orenga fresca per sobre.

Anar al contingut