Brous de peix

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta, pel seus ingredients (bàsicament verdures i peix) i per la seva elaboració, és baixa en calories i rica en vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS

    Fumet blanc

    1. Aigua mineral
    2. Espines i cap de corball
    3. Pells de bacallà
    4. 2 porros
    5. 1 pastanaga
    6. Llorer
    7. Julivert
    8. Sal

    Brou de gambes.

    1. Oli OVE
    2. Aigua mineral
    3. Caps i closques de gambes
    4. 2 alls
    5. 1 fulla de llorer
    6. Conyac

    Fumet vermell

    1. 1,5 kg de peixos
    2. 250 grams de galeres
    3. Grapat de musclos
    4. Aigua
    5. Sal
    6. 1 ceba
    7. 2 porros.
    8. 3 tomàquets
    9. Oli OVE
    10. 2 grans d'all
    11. Llorer
    12. Conyac

PREPARACIÓ

FUMET BLANC:

 

  1. Posem en un tàper aigua mineral i sal (50g/l) espines i un cap de corball sense ganyes. Ho deixem 30 minuts.
  2. Pelem i tallem 2 porros i 1 pastanaga a la bresa.
  3. Posem en una olla el peix blanquejat, les verdures, unes pells de bacallà remullades, 1 fulla de llorer, 3 branques de julivert i ho cobrim amb aigua mineral freda.
  4. Ho posem a bullir i ho deixem a foc molt baix durant 20 minuts. Després ho deixem 20 minuts més de repòs.
  5. Colem el fumet blanc en un tàper i el guardem.

 

 

BROU DE GAMBES

 

  1. Escalfem un bon raig d'oli OVE en una olla exprés i posem un pot amb aigua mineral a bullir.
  2. Traiem de la nevera un tàper amb caps i closques de gambes i les. rostim a l'olla exprés amb 2 grans d'all aixafats  i 1 fulla de llorer.
  3. Hi afegim un raig de conyac i ho flamegem.
  4. Hi afegim l'aigua calenta i ho deixem bullir a pressió a foc baix durant. 10 minuts. Ho retirem del foc i ho deixem reposar 30 minuts.
  5. Colem el fumet de gambes en un tàper i el guardem.
  6.  

 

FUMET VERMELL

 

  1. Posem 1,5 kg de peixos en un tàper amb aigua i sal.
  2. Tallem a la brunesa 1 ceba i 2 porros. Els posem a sofregir en una olla amb oli OVE juntament amb 2 grans d'all aixafats i 1 fulla de llorer
  3. Fem la creu a 3 tomàquets i els escaldem en un pot d'aigua bullint. Els refredem en un bol amb aigua i gel i els pelem.
  4. Tallem els tomàquets a concassé i els afegim a l'olla.
  5. Afegim a l'olla el peix, els 250 grams de galeres i un grapat de musclos. Ho deixem enrossir.
  6. Posem a escalfar un pot amb aigua mineral.
  7. Hi afegim un raig de conyac i deixem evaporar l'alcohol.
  8. Hi afegim l'aigua calenta i deixem que bulli 20 minuts a foc mínim i que reposi 30 minuts més.
  9. Colem el fumet vermell i el guardem.
Anar al contingut