Gall de Sant Pere al forn

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta és molt gustosa, d'ingredients lleugers i rics en nutrients; la cocció seca del forn en concentra les propietats.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 gall de Sant Pere de 2 kg 

    600 g de patates del bufet  

    2 cebes  

    1 porro 

    1 gra d'all 

    4 pells de bacallà  

    Vi ranci 

    Pebre blanc 

    Cerfull 

    Fulles de llima kaffir 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el fumet. Posem una olla a la vitro amb 750 ml d'aigua i quatre pells de bacallà dessalades. Hi afegim un porro net i tallat a llesques, un gra d'all aixafat, dues fulles de llima kaffir i dues boles aixafades de pebre blanc.    
  2. Ho coem a foc molt fluix durant 20' que es compten quan comença a bullir molt lentament. 
  3. Després ho deixem reposar durant 40 minuts tapat i ho colem.  
  4. Pelem i tallem a llesques d'un centímetre 600 g de patates del bufet.  
  5. Tallem a llesques molt fines dues cebes de Figueres.  
  6. En una safata de forn on pugui cabre el peix, hi posem un raig d'oli OVE. 
  7. Cobrim la base de la safata amb la ceba a rodelles. 
  8. Afegim les patates llescades per sobre de la ceba. Ho salpebrem. 
  9. Hi tirem un raig de vi ranci i mig litre del fumet de pells de bacallà. 
  10. Ho fiquem al forn i ho coem 35' a 180º. 
  11. Passat aquest temps, traiem la safata del forn i hi apugem la temperatura a 220º. 
  12. Posem el peix a la safata per sobre de les patates i la ceba i ho enfornem uns 20 minuts.  
Anar al contingut