Bruna Cusí en la seva interpretació a "Upon Entry"
Bruna Cusí en la seva interpretació a "Upon Entry"

"Upon Entry", amb la participació de TV3, competirà en el prestigiós Tallinn Black Nights Film Festival

"Upon Entry", d'Alejandro Rojas & Juan Sebastián Vásquez competirà a la Secció First Feature del prestigiós Tallinn Black Nights Film Festival. La pel·lícula, amb la participació de TV3, està protagonitzada pels guanyadors del Premi Goya Alberto Ammann i Bruna Cusí.

La premier mundial de la pel·lícula, protagonitzada pels guanyadors del Premi Goya Alberto Ammann i Bruna Cusí, tindrà lloc a la secció competitiva del festival, que se celebrarà a la localitat estona el mes de novembre. 

L'òpera prima dels dos cineastes veneçolans establerts a Barcelona —que és una coproducció entre Catalunya, Madrid i Euskadi— competirà pel Premi al Millor Llargmetratge, que atorga National Geographic, dotat amb 5.000 euros. 

"Upon Entry", l'òpera prima dels cineastes Alejandro Rojas & Juan Sebastián Vásquez, protagonitzada per Alberto Ammann ("La nit més llarga"; "Narcos") i Bruna Cusí ("Estiu 1993"; "Incerta glòria"), competirà a la Secció First Feature de la 26a edició del Tallinn Black Nights Film Festival el proper mes de novembre. Ben Temple ("Ningú vol la nit"; "En el corredor de la muerte") i Laura Gómez ("Orange is the new black") formen part del seu atractiu repartiment internacional. 

Segons el membre de l'equip del festival Triin Tramberg, "en aquest drama, l'espectador obté una idea sobre la complexitat del procés d'immigració, mentre s'involucra a fons en la història de principi a fi". El Tallinn Black Nights Film Festival s'ha convertit en un dels certàmens més rellevants del nord d'Europa, per la qualificació de categoria A atorgada per la FIAPF, distinció que comparteix amb festivals com Canes, Berlín, Venècia o Locarno. 

La trama parteix de vivències personals que han viscut els dos cineastes. Segons les seves pròpies paraules, "tots dos vam néixer a Caracas i som conscients del que significa prendre la decisió de traslladar-se a l'estranger i començar una nova vida. Aquesta decisió es complica quan vens de determinats països i les autoritats et poden sotmetre a un interrogatori com a part del procés d'obtenció del visat. Al final, és aquest tros de paper el que determinarà l'entrada o no al país. És precisament aquí on es desenvolupa la nostra història. Uns llimbs intermedis, nebulosos, on no ets ni dins ni fora del teu destí, i en què una decisió, de vegades arbitrària, pot canviar el sentit de la teva vida". 

SINOPSI 

Diego, urbanista veneçolà, i Elena, ballarina contemporània de Barcelona, es muden als Estats Units amb els seus visats aprovats per començar una nova vida. La seva intenció és impulsar les seves carreres professionals i formar una família a "la terra de les oportunitats". Però, en entrar a la zona d'immigració de l'aeroport de Nova York, són conduïts a la sala d'inspecció secundària, on seran sotmesos pels agents Vásquez i Barrett a un desagradable procés d'inspecció i a un interrogatori psicològicament extenuant, en un intent de descobrir si la parella pot tenir alguna cosa a amagar. 

ELS DIRECTORS: ALEJANDRO ROJAS & JUAN SEBASTIÁN VÁSQUEZ 

Alejandro Rojas (Caracas, 1976) ha dirigit, escrit i muntat llargmetratges documentals sobre cinema per a televisió ("Wise Words", Actor/Director: "About Expectations") igual que nombrosos tràilers, promos i campanyes. Com a periodista cinematogràfic ha cobert festivals de cinema internacionals com Canes, Venècia, Toronto, Sundance i Berlín, entrevistant artistes reconeguts i emergents. Ha treballat per a HBO Latin America Group, 100 Bars Produccions (Argentina), Telenet (Bèlgica), The Special Treats Productions (Regne Unit) i Netflix (Estats Units). 

Juan Sebastián Vásquez (Caracas, 1981) va començar la seva carrera com a copy-producer per a HBO Latin America Group. Des de llavors ha treballat al camp de la direcció de fotografia. Ha participat en produccions com: "Terrats" (2011), Premi del Públic al Festival de Valladolid 2011; "Ahora no puedo" (2011), Millor Curtmetratge als Premis Gaudí 2011; "Open 24h" (2011), Secció Oficial al Festival de Màlaga 2011. Com a director de fotografia ha participat en dos llargmetratges: "Callback" (2017), Millor Pel·lícula, Millor Guió i Millor Actor al Festival de Màlaga 2016; "El Practicante" (2020), de Carles Torras, una pel·lícula original de Netflix. 

ELS SEUS PRINCIPALS INTÈRPRETS: 

Alberto Ammann 

Nascut el 1978 a Córdoba (Argentina), va estudiar interpretació a Madrid, al mític estudi de Juan Carlos Corazza. El 2009 va ser seleccionat per Daniel Monzón per coprotagonitzar "Celda 211" al costat de Luis Tosar. La seva interpretació en aquesta pel·lícula va llançar la seva carrera al cinema i li va proporcionar el Goya al Millor Actor Revelació. Un any després, encarnaria Lope de Vega en la coproducció "Lope", dirigida pel brasiler Andrucha Waddington i intervindria en la reeixida òpera prima de Kike Maíllo, "Eva". De la seva carrera cinematogràfica posterior cal destacar els seus dos treballs a les ordres de Daniel Calparsoro ("Invasor"; 2012 i "Combustió"; 2013), així com la seva participació en importants produccions argentines com "Betibú" (2015) o "El silencio del cazador" (2020). Per aquest darrer treball, obtindria el Premi al Millor Actor al Festival de Màlaga. Així mateix, ha desenvolupat una sòlida trajectòria a la televisió destacant la seva participació a "Narcos" i en la seva continuació, "Narcos: xico". 

Bruna Cusí 

Va saltar a la fama interpretant Gavina a la sèrie de TV3 "Polseres vermelles". Al cinema la seva consagració es va produir el 2017 a través de dues pel·lícules, "Incerta glòria" d'Agustí Villaronga i, sobretot, "Estiu, 1993", òpera prima de Carla Simón amb què va obtenir el Goya a la Millor Actriu Revelació i el Premi Gaudí a la Millor Actriu Secundària. Dos anys després, va protagonitzar "La reina de los lagartos", de Juan González i Nando Martínez i Hogar, dirigida per Àlex i David Pastor. El 2020 va tornar a estar nominada al Gaudí per el seu paper a "La vampira de Barcelona" i el 2021 va participar a "El sustituto" d'Óscar Aibar. 

Paral·lelament ha continuat treballant a la televisió participant en sèries com "Merlí" de TV3 o "El dia de mañana" i protagonitzant, amb gran èxit, la producció de Movistar + "Instinto". En teatre ha intervingut a diversos muntatges del Teatre Nacional de Catalunya com "Trifulkes de la Katalana Tribu", "El meu poble i jo" o "La nostra mort de cada dia". 

"Upon Entry" és la seva òpera prima en qualitat de guionistes i directors.  

"Upon Entry" és una producció de Zabriskie Films ("Callback", "El practicante"), Basque Films ("El hoyo") i Sygnatia ("Los demonios de la sangre", "The Monkey"), que ha comptat amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals, la Comunitat de Madrid, el Govern Basc, el programa MEDIA d'Europa Creativa i la participació de TV3. La pel·lícula està produïda per Carles Torras, Carlos Juárez, Xosé Zapata, Sergio Adrià i Alba Sotorra ("El Retorn: la vida després de l'Isis"). 

Tots ells van unir les seves forces per apostar pel projecte per l'interès de la història. La seva opinió va ser unànime, segons apunta Carles Torras: "Quan vam llegir el vam saber que era "un caramel". No és habitual que uns guionistes novells escriguin una mica de tanta qualitat". 

El compromís dels seus protagonistes ha estat clau per tirar endavant un projecte tan ambiciós. En aquest sentit, el productor i director de cinema català afegeix que "Alberto Ammann i la resta de l'elenc fan una feina excepcional. Volem agrair implicació en aquest projecte, així com la de la resta de l'equip tècnic i artístic". 

Anar al contingut