Amb el reportatge "Entre la terra i el cel: guerra", Manel Alías tanca una etapa de vuit anys com a corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Moscou i enviat especial a la guerra d'Ucraïna

Quatre produccions de TV3, a la selecció internacional de l'INPUT 2023

Els programes "Artistes", "Òpera prima", "Ràndom" i l'edició especial del "30 minuts" sobre Ucraïna "Entre la terra i el cel: guerra" han estat seleccionats per participar a la trobada internacional de televisions públiques INPUT, que aquest any se celebrarà del 15 al 18 de maig a Taipei.

Quatre produccions de TV3 formen part de la selecció internacional de l'INPUT (International Public Television Screening Conference), que al maig arribarà a la 45a edició. Després que l'any passat Barcelona acollís la conferència anual que aplega els professionals de les televisions públiques d'arreu del món, aquest any la trobada serà a la capital taiwanesa, Taipei, entre els dies 15 i 18 de maig.

Entre les gairebé vuitanta produccions internacionals seleccionades, només n'hi ha quatre de l'Estat, que són de TV3. En aquesta edició, l'INPUT es planteja com les televisions públiques d'arreu del món es mantenen rellevants per a la seva audiència. La selecció s'ha fet buscant els projectes més inspiradors, noves tendències i propostes experimentals, que es presentaran en un programa de conferències que reflectiran què passa a la televisió arreu del món.

Les sessions començaran el dilluns 15 de maig, dia en què es presentarà el primer capítol d'"Artistes", que va tenir el periodista Roger de Gràcia de convidat. Emès la tardor passada al 33, el programa donava veu a joves creadors amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental.

El dimecres 17 de maig serà el torn de la sèrie documental "Òpera prima", sobre la creació de la primera òpera del Liceu amb el Raval com a protagonista, emesa el novembre a TV3. El capítol triat és el primer, que posa el focus en la formació del cor amateur i en els problemes d'Arnau Tordera per entregar la partitura.

El dijous 18 de maig es presentarà el reportatge de producció pròpia del "30 minuts" sobre Ucraïna "Entre la terra i el cel: guerra", emès el novembre a TV3. En aquest viatge, el periodista Manel Alías ofereix una mirada única, des del front rus, al cor mateix de la guerra d'Ucraïna.

El mateix dia també es presentarà el magazín interactiu "Ràndom", una de les apostes del nou SX3, que es va estrenar a l'octubre. El programa ha estat seleccionat a l'INPUT per l'especial "No callis!", dedicat a donar veu a nens i nenes per parlar sobre temes que els afecten amb motiu del Dia Mundial de la Infància, i pel format diari d'aquest contingut com a exemple d'innovació en programació infantil. 

 

Artistes

"Artistes" és un programa de sis capítols que dona veu a joves creadors amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental, que comparteixen l'experiència de l'art acompanyats de cares conegudes per l'audiència. En el primer capítol, per exemple, Roger de Gràcia descobreix que el món de l'art té un vessant molt terapèutic.

Aquesta producció de TV3 neix a partir d'una proposta conjunta de Youplanet i Bah! Studios amb la Fundació Ampans, seleccionada en la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per difondre i descobrir la cultura catalana organitzada per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Òpera prima

"Òpera prima" és una sèrie documental sobre la creació de la primera òpera del Liceu sobre el barri del Raval amb gent del Raval. Aquest és el repte que es va marcar el Liceu per commemorar 175 anys d'història i TV3 va convertir aquesta bogeria en una docusèrie trepidant de 4 capítols.

Dirigida per Pol Izquierdo, "Òpera prima" és una coproducció entre TV3 i el Liceu que segueix els moments clau de la construcció de "La gata perduda", amb llibret de la dramaturga Victoria Szpunberg i partitura del músic Arnau Tordera.  

 

30 minuts

"Entre la terra i el cel: guerra" és el reportatge de Manel Alías per al "30 minuts", en què aporta una mirada única a les afectacions que té la guerra d'Ucraïna des del front rus, amb un accés exclusiu a les zones del Donbass controlades per Rússia. Amb aquest treball, el periodista Manel Alías Tort, un dels referents informatius des que va esclatar el conflicte, tancava una etapa de vuit anys com a corresponsal i enviat especial a la guerra d'Ucraïna. 

El "30 minuts" és el programa de reportatges de referència que aposta per tractar, amb rigor, mirada àmplia i diversitat de veus, l'actualitat catalana i internacional que lidera el prime time de molts diumenges.

 

Ràndom

El magazín interactiu "Ràndom" és una de les apostes del nou SX3, amb David Its Me i Maria Bouabdellah, que s'emet de dilluns a divendres, en directe, a les 20.25.

Aquesta cita transmèdia d'entreteniment convida a fer un recorregut per diferents temes i formats, i obre un espai al debat i l'esperit crític sobre tot el que agrada, preocupa i importa al públic de l'X3, amb els nens i nenes com a protagonistes.

Anar al contingut