Catalunya Ràdio estrena el podcast "Hotel Palestina"
Catalunya Ràdio estrena el podcast "Hotel Palestina"

Catalunya Ràdio estrena el podcast "Hotel Palestina" amb les vivències personals dels reporters que han estat en zones en conflicte 

Catalunya Ràdio estrena, aquest dimarts, 21 de febrer, el podcast "Hotel Palestina" on s'expliquen les vivències personals dels reporters que han treballat en zones en conflicte, just quan fa un any de l'inici de la guerra a Ucraïna. Comptarà amb la participació de Manel Alías, Mònica Bernabé, Raül Gallego, Cristina Solías, Marc Marginedas, Rosa Maria Calaf, Santi Palacios, Cristina Mas, Plàcid Garcia-Planas i Alba Sotorra

Aquesta setmana, TV3 i Catalunya Ràdio desplacen equips d'Informatius a Ucraïna per informar sobre la situació actual del conflicte, al cap d'un any del començament de la guerra. Aquesta efemèride ha estat triada també per estrenar un podcast sobre el reporterisme a Catalunya, on existeixen tres generacions de corresponsals que, a través de les seves càmeres i els seus micròfons, han narrat la geopolítica mundial de les últimes quatre dècades. "Hotel Palestina" és l'espai on reporters i reporteres expliquen l'altra cara del relat. Des d'avui, a l'app i web de Catalunya Ràdio. 
 
Cada guerra, cada conflicte té el seu hotel, el seu camp base, una mena de refugi que es converteix en el lloc de trobada de reporters per comentar com ha anat la jornada. "Hotel Palestina" és on s'aconsegueix, a través d'una conversa molt personal, apropar-se a les experiències que cada reporter ha viscut durant la seva carrera. Com es prepara una cobertura, com s'avaluen els riscos, com es gestionen les pors i els traumes en un ofici tan perillós com aquest? Com es compagina amb la vida familiar? 

L'hotel de José Couso 

En el primer capítol, coincidint amb el 20è aniversari de la mort de José Couso, càmera de Telecinco, s'entrevista a Raül Gallego per parlar d'aquell fatídic episodi, que ell va viure en primera persona a l'Hotel Palestina a Bagdad. Els perills, els riscos i les conseqüències de l'ofici de reporter de guerra explicat pel company de José Couso que defensa que caldria evitar que es normalitzin les injustícies i desgràcies que comporten les guerres. 

També hi haurà un capítol amb Manel Alías, que el 2014 es va traslladar a Moscou com a primer corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Rússia. Des d'aleshores ha treballat a Txetxènia, ha cobert la guerra de Síria i ha estat un dels pocs reporters que va poder entrar al Donbass seguint l'exercit rus al front de guerra. Com a corresponsal, ha explicat la guerra d'Ucraïna des de l'inici. Ha guanyat nombrosos reconeixements, com el Premi Nacional de Periodisme 2022 i ha publicat els llibres" Rússia, l'escenari més gran del món" i "L'última victòria de l'URSS". 

Primera temporada de 10 capítols 

 El podcast, té prevista una primera temporada de 10 capítols, que tindrà com a protagonistes Manel Alías, Mònica Bernabé, Raül Gallego, Cristina Solías, Marc Marginedas, Rosa Maria Calaf, Santi Palacios, Cristina Mas, Plàcid Garcia-Planas i Alba Sotorra. 

Cada protagonista tria un parell de cançons que tenen algun significat per a ells, una pel·lícula de ficció o documental relacionada amb el seu ofici  i un llibre que creguin que és rellevant per entendre la seva professió. D'aquesta manera, poden anar explicant com veuen aquesta feina des de la seva pròpia experiència sobre el terreny. 

 

Fitxa 

Direcció: David Fontseca Romanos 

Presentació i guió: David Fontseca i Marc Comas Rifà 

Guió i documentació: Montse Bover Rabionet 

Postproducció d'audio: Roger Sena 

Grafismes: Berta Pagespetit Feliu 

Estudiant en pràctiques: Jordi Calafell 

Producció: La Kaseta Ideas Factory 

#SomPodcastCatRàdio 

 

Anar al contingut