Anabel Montesinos
Anabel Montesinos

Catalunya Música dedica una setmana especial a la guitarra 

Catalunya Música engega aquest dilluns, 20 de febrer, una setmana especial centrada en l'instrument cabdal de la corda pinçada: la guitarra. De dilluns a dijous, a les 20.00, a l'espai "Els concerts", Eulàlia Benito i Ardèvol presentarà quatre concerts enregistrats per l'emissora al Festival de Guitarra del Mediterrani 2022 i en el marc de l'11è cicle "Els teus clàssics"

Amb la guitarra com a protagonista es repassa l'obra de compositors que han dedicat gran part de la seva obra a la guitarra: Sanz, Giuliani, Sor, Tàrrega, Llobet, Grau, Barrios, Villa-Lobos, Brouwer i Rodrigo.I es posarà el focus en el fet que les transcripcions d'obres d'autors no adscrits estrictament al món de la guitarra, la sonoritat de la guitarra intensifica alguns trets d'autors com ara Bach, Scarlatti, Falla, Albéniz, Mompou o Bonet

La setmana temàtica arrencarà dilluns amb el concert de la jove guitarrista croata Ana Vidovic, guanyadora de nombrosos premis i concursos internacionals. El concert de dimarts anirà a càrrec de l'Orquestra de Guitarres de Barcelona, dirigida per Sergi Vicente, i amb la participació de la soprano Mariana Carrilho i la clavecinista Olga Kobékina. Dimecres serà el torn d'una figura líder de la guitarra clàssica a tot el món, la reusenca Anabel Montesinos. I dijous es completarà la setmana amb el concert "París 1911", un recorregut que farà el guitarrista barceloní Bernat Padrosa pel bullici cultural de la ciutat de les arts. 

Tots els concerts que s'oferiran durant aquesta setmana temàtica estaran disponibles durant un mes al web de Catalunya Música. 

 

Anar al contingut