12 produccions amb la participació de 3Cat sumen 53 nominacions en els premis Goya

L'Acadèmia del Cinema Espanyol ha anunciat aquest dijous totes les nominacions dels Premis Goya 2024, que s'entregaran el 10 de febrer a Valladolid.

Les produccions participades per 3Cat que optaran a premi són: "20.000 especies de abejas" amb 15 nominacions, "Saben aquell" amb 11, "Un amor" amb 7, "El mestre que va prometre el mar" amb 5, "Creatura" amb 4, "Upon Entry (L'arribada)" i "La contadora de películas", amb 3 cadascuna i "La imatge permanent" amb 1. A més "Mentre siguis tu" opta a millor pel·lícula documental, mentre "Dispararon al pianista", "Hanna i els monstres" i "Mòmies", estan nominades a millor pel·lícula d'animació.

Com ja és habitual en les últimes edicions, el cinema català i amb participació de 3Cat torna a tenir molt pes."20.000 especies de abejas", d'Estíbaliz Urresola, amb 15 nominacions és una de les grans favorites entre les que hi ha millor pel·lícula, millor actriu protagonista per a Patricia López Arnaiz, millor direcció novella, dos nominacions a millor actriu de repartiment per a Ane Gabarain i per a Itziar Lazcano, millor actor de repartiment per a Martxelo Rubio, entre altres més tècnics. 

"Saben aquell", coproducció de 3Cat, amb un extraordinari David Verdaguer interpretant Eugenio suma 11 nominacions que inclouen millor pel·lícula, millor direcció per a David Trueba, millor actriu protagonista per a Carolina Yuste, millor actor protagonista per a David Verdaguer i millor guió adaptat. 

"Un amor", l'última d'Isabel Coixet, acumula 7 nominacions entre les que hi ha millor pel·lícula, millor direcció, millor actriu protagonista per a Laia Costa, millor actor protagonista per a Hovik Keuchkerian i millor actor de repartiment per a Hugo Silva. 

"El mestre que va prometre el mar" 5 nominacions on destaquen les de millor actor protagonista per a Enric Auquer i millor actriu de repartiment per a Luisa Gavasa. 

Elena Martínha estat nominada a millor directora per la pel·lícula"Creatura" que acumula 4 nominacions en total on hi ha també millor actriu revelació per a Clàudia Malagelada, millor actriu de repartiment per a Clara Segura i millor actor de repartiment per a Álex Brendemühl. 

"Upon Entry (L'arribada)" compta amb 3 nominacions que són millor actor protagonista per a Alberto Ammann, millor direcció novella per a Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez i millor guió original.  

"La contadora de películas " també en té tres entre les que destaca la de millor actriu revelació per a Sara Becker. 

"La imatge permanent", compta amb la nominació a millor cançó original. 

La coproducció de 3Cat "Mentre siguis tu", on Carme Elias, amb una lucidesa aclaparadora, fa testimonis els espectadors del seu últim viatge conscient en una pel·lícula sense tall ni acció, es troba nominada a millor pel·lícula documental. 

A més, 3Cat participa en tres de les cinc nominades a millor pel·lícula d'animació que opten a premi: "Dispararon al pianista", "Hanna i els monstres" i "Mòmies". 

Anar al contingut