Natació

Wildeboer, el waterpolo i la natació sincronitzada centren les esperances de la delegació espanyola als Mundials de Roma

Aschwin Wildeboer té cognom neerlandès però va néixer a Sabadell, parla el català perfectament i es va fer com a nedador a les piscines del carrer Montcada del Club Natació de la seva ciutat. Aschwin és el valor més important de la delegació espanyola en aquests Mundials de Roma. De fet, durant uns dies va ser el recordista mundial dels 100 esquena, fins que el nord-americà Aaron Peirsol li va arrabassar el ceptre. El duel, a Roma, entre tots dos, promet ser intensíssim.

Actualitzat
Homologats els controvertits banyadors Jaked, és evident que cauran molts rècords i que la competició està molt oberta. També té serioses opcions el cordovès Rafa Muñoz, en els 50 i en els 100 papallona.

Mireia Belmonte i Erika Villaécija són les grans esperances femenines de la natació catalana en aquests Mundials. Però no s'ha de perdre de vista Ester Núñez, la sabadellenca que nedarà els 25 quilòmetres, 25, en aigües obertes.

El repte de Mengual i companyia

Però sens dubte la natació sincronitzada és el valor més segur de tots: fins a set medalles poden aconseguir les deixebles d'Anna Tarrés amb la incombustible Gemma Mengual al capdavant. Tantes hores d'esforç tornaran a tenir el seu premi a Roma.

En waterpolo masculí i femení, equips joves, també farcits de catalans i catalanes, amb un pronòstic incert. I acabem amb un altre català, però aquest nascut a Perpinyà i que neda per França: Frédéric Bousquet. Els 50 metres lliures poden ser seus.
Anar al contingut