Espanyol

Un inici desastrós condemna l'Espanyol en la seva visita al Reyno de Navarra (2-0)

Un inici desastrós ha condemnat l'Espanyol a la derrota en la seva visita al Reyno de Navarra. L'Osasuna, que feia quatre jornades consecutives que no marcava a la Lliga, ha fet dos gols en els primers 8 minuts de partit que han ensorrat les opcions de l'equip blanc-i-blau de treure un resultat positiu de Pamplona. Dos expericos com Juanfran i Pandiani han estat els botxins d'un Espanyol que ha sortit badant i que quan ha intentat reaccionar ja ha estat massa tard. D'aquesta manera, l'equip de Pochettino encadena la cinquena desfeta consecutiva a domicili i veu com l'Osasuna també el supera a la classificació. L'única nota positiva ha estat el debut de l'italoargentí Osvaldo.

No sortir amb la intensitat necessària en un camp tan complicat com el Reyno de Navarra es pot pagar molt car i això és el que li ha passat a l'Espanyol. Els blanc-i-blaus han començat desendollats, badant, contemplatius i l'Osasuna ho ha aprofitat per castigar l'apatia del conjunt de Pochettino. L'argentí, desesperat a la banqueta, ha vist com en els primers vuit minuts de partit el seu equip ja havia encaixat dos gols. En el 7, Juanfran ha inaugurat el marcador amb un xut que ha passat entre un bosc de cames i, un minut més tard, un altre experico com Pandiani ha fet el segon amb un cop de cap inapel·lable però sense cap oposició.

Fins i tot, el càstig encara ha estat petit perquè l'Osasuna, que portava quatre jornades consecutives sense marcar un gol a la Lliga, encara hauria pogut fer més sang a la ferida espanyolista però Cristian Álvarez ha salvat l'Espanyol amb dues aturades providencials davant Aranda.

Després d'un inici aclaparador, l'Osasuna ha baixat la intensitat en el seu joc i l'Espanyol ho ha aprofitat per reaccionar, una reacció, això sí, bastant tímida. Ben Sahar, que ha passat en una setmana de no anar ni convocat a ser titular, ha tingut la primera ocasió espanyolista però la seva rematada a la mitja volta l'ha aturat Ricardo sense problemes. També ho ha intentat Iván Alonso amb una rematada de cap massa forçada i que s'ha perdut per sobre del travesser. I abans del descans, l'Osasuna s'ha quedat en inferioritat després que Rúper hagi estat expulsat per veure la segona groga.

Osvaldo debuta

La superioritat numèrica ha durat a l'Espanyol només quatre minuts de la represa. Roncaglia també ha deixat el seu equip amb deu en veure una segona targeta molt rigorosa i les forces s'han tornat a igualar. Pochettino ha buscat més poder ofensiu i ha donat entrada a Nakamura i Osvaldo, que d'aquesta manera ha fet el seu debut oficial amb la samarreta blanc-i-blava.

També ha entrat un altre jugador ofensiu com Coro, però a l'Espanyol li ha tornat a faltar gol, tot i els intents de Fernando Marqués en una bona acció individual o un xut de falta de Pareja que ha marxat massa alt. Amb l'Osasuna bastant més replegat que a la primera part, els blanc-i-blaus han dominat l'últim quart d'hora i han disposat de més ocasions per retallar distàncies i posar emoció al tram final del partit.

Osvaldo, amb un toc que ha desviat un altre xut de Marqués, no ha despistat un atent Ricardo. Javi Márquez també ho ha intentat amb un xut potent des de la frontal que ha fregat el pal. Malgrat intentar-ho fins al final, l'Espanyol ha encaixat la cinquena derrota consecutiva a domicili i encadena set partits sense marcar com a forasters. Per la seva banda, l'Osasuna trenca una mala ratxa de resultats i agafa aire a costa d'un Espanyol que es veu superat pels navarresos a la classificació.