Ciclisme

Segons "L'Equipe" una contraanàlisi confirma el dopatge de Floyd Landis en l'últim Tour

Floyd Landis es va dopar en la 17a etapa de l'últim Tour. Així ho confirma una contraanàlisi feta en una mostra de la seva orina i de la qual avui ha filtrat els resultats el diri francès "L'Equipe". Els advocats del ciclista nord-americà van demanar noves proves, al·legant que la testosterona detectada l'havia creat el seu propi organisme. Però el laboratori francès que ha analitzat la mostra ha estat taxatiu. Afirma que es tractava de testosterona sintètica consumida pel ciclista. Això pràcticament tanca un dels casos més sonats de dopatge en el ciclisme. Ara, el dia 14 de maig, l'agència nord-americana antidopatge cridarà Landis i possiblement el desposseirà del Tour.

Actualitzat

Mentre Floyd Landis s'havia de limitar a veure com un espectador més la Volta a l'estat nord-americà de Geòrgia, que havia guanyat l'any passat, en un laboratori de la localitat de Chatenay-Malabry l'agència francesa contra el dopatge feia la contraanàlisi de les set mostres d'orina del ciclista del passat Tour. Els resultats s'han enviat a l'agència antidopatge dels Estats Units i a la Unió Ciclista Internacional. Però, avui, el diari francès "L'Equipe" assegura que en diverses d'aquestes mostres s'ha detectat testosterona sintètica, per tant, prohibida.

En una primera anàlisi, en només una de les set mostres de Landis s'havia detectat una taxa anormalment alta de testosterona, la recollida en acabar la dissetena etapa del Tour, a Morzine. El dia abans havia tingut un defalliment i havia cedit el mallot groc de líder. La seva recuperació ja va ser qualificada aleshores de miraculosa i inesperada.
Si el resultat de la contranaàlisi es confirma, el pròxim 14 de maig, les autoritats antidopatge sancionaran Floyd Landis amb dos anys sense competir, el desposseiran del títol de guanyador del passat Tour, i se'n proclamarà vencedor el gallec Óscar Pereiro, segon als Camps Elisis. Però sembla que la lluita judicial no acabarà aquí, perquè l'advocat de Landis s'ha queixat que no li van permetre presenciar la contraanàlisi, cosa que, segons ell, qüestiona la integritat del procés.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut