Ciclisme

La contraanàlisi confirma el positiu de Floyd Landis per testosterona en l'última edició del Tour

Floyd Landis serà desposseït del títol de campió del Tour de França. El resultat de la contraanàlisi que la Unió Ciclista Internacional va fer al nord-americà després de donar positiu en la dissetena etapa ha confirmat els mals presagis. Landis, segons l'UCI, va prendre testosterona. Al marge de la sanció que se li pugui aplicar, que probablement serà de dos anys, una altra conseqüència d'aquest positiu serà que Óscar Pereiro, que va arribar segon a París, serà el nou guanyador oficial del Tour 2006.

Actualitzat

La Unió Ciclista Internacional ha comunicat que la contraanàlisi del corredor nord-americà Floyd Landis també ha donat positiu. Així que s'ha confirmat la notícia, el Phonak ha decidit expulsar el ciclista del seu equip. D'acord amb la reglamentació actual, l'UCI ha de demanar a la Federació Nord-americana de Ciclisme que obri un expedient al corredor del Phonak. Les sancions previstes en aquests casos solen ser de dos anys de suspensió.

Aquesta circumstància podria fer perdre, per primera vegada a la història de la ronda francesa, el títol de guanyador del Tour de França, cosa que anirà en benefici del gallec Óscar Pereiro. El ciclista de l'Illes Balears ha anunciat que a les sis de la tarda farà una roda de premsa per valorar la situació. Tot i això, la contraanàlisi d'avui no significa que Landis perdi automàticament el Tour perquè el ciclista nord-americà continuarà amb la seva estratègia de defensa.

Landis, que va guanyar el Tour d'aquest any, va donar positiu per testosterona al control que li van fer al final de la dissetena etapa, en què va aconseguir la victòria després d'una espectacular escapada en solitari.

El director del Tour no reconeix la victòria de Landis

Les reaccions al positiu de Floyd Landis no s'han fet esperar. El director del Tour de França, Christian Prudhomme, ha assegurat que per ells Landis ja no és el guanyador del Tour 2006, després que la contraanàlisi hagi confirmat el positiu per testosterona del ciclista nord-americà.

"Per nosaltres Floyd Landis ja no és el vencedor del Tour 2006, encara que formalment s'haurà d'esperar encara que l'UCI demani a la Federació Nord-americana que obri una investigació, i això trigarà unes quantes setmanes i potser, mesos", ha confirmat Prudhomme, com va passar després del positiu de Roberto Heras a la Vuelta a Espanya.

Prudhomme també ha assenyalat que el més lògic seria que el segon classificat de la prova, el gallec Óscar Pereiro, fos declarat guanyador, però això depèn formalment de l'UCI i de la Federació Nord-americana. En cas de confirmar-se, Landis seria el primer guanyador del Tour desposseït del títol i Pereiro passaria a ser el cinquè ciclista espanyol de la història que guanya la prova francesa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut