Ciclisme

El ciclista Floyd Landis reconeix ara que podria haver-se dopat "sense saber-ho"

El ciclista Floyd Landis, que va donar positiu en un control antidopatge en la dissetena etapa del Tour, ha apuntat la possibilitat d'haver ingerit un producte dopant "sense saber-ho" per explicar el seu polèmic cas. D'altra banda, l'organització del Tour ja ha anunciat que no considera el nord-americà vencedor de la prova. Fins i tot el seu equip, el Phonak, el va acomiadar tan aviat com la contraanàlisi va confirmar el seu dopatge.

Actualitzat

"Desconec si vaig ingerir alguna cosa que provoqués el positiu", ha dit el nord-americà en tots els programes televisius on ha participat al seu país. El corredor de Lancaster sempre ha defensat la seva innocència, malgrat que els fets demostren que cada vegada utilitza arguments diferents per justificar l'excés de testosterona a la ronda francesa.

Landis apunta diferentes motius, per exemple, la ingesta de cortisona per un problema de maluc, un consum excessiu de cervesa i de whisky abans de l'etapa de Morzine, un tractament per la tiroides, el seu metabolisme natural i, ara, la ingesta sense el seu coneixement.

La duresa de McQuaid

Qui s'ha pronunciat de forma contundent ha estat el president de la Unió Ciclista Internacional, Pat McQuaid. En declaracions a la revista suïssa 'L'Illustré', McQuaid ha mostrat la intenció de portar a terme una sèrie d'accions amb l'objectiu de lluitar contra el dopatge.

"Escoltarem tots els professionals per determinar les causes d'aquest mal i recorrerem als millors especialistes mundials per garantir la credibilitat d'aquesta investigació", ha assegurat el màxim responsable del ciclisme mundial. L'irlandès ha anat una mica més enllà i ha reconegut que la cultura del dopatge encara forma part del ciclisme. 

Finalment, McQuaid ha assenyalat la seva sorpresa pel "cas Landis", ja que pensava que després de les exclusions de l'alemany Jan Ullrich i de l'italià Ivan Basso, el Tour 2006 estaria totalment net de ciclistes dopats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut