Copa del Rei

L'Espanyol perd a Getafe (2-0) i es complica el pas als vuitens de final de la Copa

L'Espanyol va perdre a Getafe en l'anada dels setzens de final de la Copa (2-0). Els homes de Pochettino van apostar per una estratègia conservadora, davant d'un conjunt madrileny que anava a totes i que va disposar de les millors ocasions. A la represa, Albín va fer el primer amb un gran xut amb la cama esquerra. Els pericos van intentar reaccionar, però aleshores Gavilán va marcar el segon, amb una rematada de cap al segon pal. Així doncs, l'equip blanc-i-blau està obligat a remuntar a Cornellà-el Prat.

Luis García va ser el capità el dia que l'Espanyol feia 109 anys. Moltes rotacions a l'equip de Pochettino, que amb els joves Javi Márquez i Baena al doble pivot no va poder dominar el partit. El Geta, amb l'onze titular, va disposar de la majoria d'ocasions d'un primer temps jugat a baixa intensitat.

Albín, el més actiu, va xutar fora després d'una excel·lent passada d'esperó de Soldado. Era el minut 24, moment en què els de Míchel van sovintejar la porteria de Cristian Álvarez. A l'Espanyol, el més dinàmic va ser Fernando Marqués. El Getafe va poder obrir el marcador cinc minuts abans del descans. Relliscada de Pillud i Manu del Moral, amb tot a favor, acaba xutant per al refús de Cristian, que va continuar exhibint una vegada més problemes en el blocatge.

Dianes d'Albín i Gavilán

L'equip perico va guanyar intensitat en el segon temps. Ben Sahar va disposar d'una primera ocasió només començar a la represa i Javi Márquez va donar feina a Codina amb un xut de falta. Però en el minut 60 va arribar l'1-0. Marqués perd una pilota al mig del camp, Pedro León fa la centrada i Albín xuta fora de l'abast de Cristian. Era l'1-0. I només nou minuts més tard va arribar el 2-0. Soldado supera per velocitat Cristian després de rebre una passada en profunditat i acaba col·locant la seva centrada al cap de Gavilán.

L'Espanyol va poder reduir distàncies quan faltaven deu minuts per al final. Gran centrada de Javi Márquez i la rematada d'Iván Alonso s'estimba al pal. I ja en el descompte, qui va poder marcar va ser Luis García, però el seu xut va marxar alt. Els blanc-i-blaus hauran de fer valer el caliu de Cornellà-el Prat per continuar endavant a la Copa.