barça

Laporta treu pit: "Estem fent un equipàs i pot haver-hi algun fitxatge més"

El president blaugrana ha supeditat l'arribada de més futbolistes al fet que es puguin inscriure les cinc cares noves

Redacció Esport3Actualitzat

Quan Joan Laporta sent els noms de Christensen, Kessie, Raphinha, Lewandowski i Koundé se li il·lumina la cara. En un sopar a Nova York en el marc de la col·laboració amb ACNUR, el president del Barça ha valorat el mercat culer:

"Estem fent un equipàs, tal com volia el nostre entrenador. Estem fent un esforç per tenir un equip competitiu. S'ho mereixen el Barça, Xavi i els nostres jugadors. Estem actuant amb prudència, pensant en la sostenibilitat del club, esperem que siguin inversions rendibles."

Per tot això, ha felicitat l'equip encarregat dels fitxatges, amb Mateu Alemany i Jordi Cruyff al capdavant, que han comptat amb un aliat important per tancar les operacions:

"Tenim la sort que són jugadors que volen venir al Barça, un factor que ajuda en les negociacions."

No obstant, quan se li ha preguntat si la plantilla estava tancada, el president barcelonista ha supeditat l'arribada de més futbolistes al fet que es puguin inscriure les cinc cares noves:

"Hi ha molta competència, es veu als entrenaments i als partits. En funció de com puguem inscriure els jugadors, respectant les normes del fair play, poden arribar més jugadors. Si ens posen algun obstacle, com altres vegades ens han posat algun impediment, estem preparats per superar-lo."

El missatge a Frenkie de Jong 


"Ell es vol quedar i nosaltres volem que es quedi. Això és el més important. El que és clar és que tenim una nova escala salarial i tots els jugadors han d'encaixar en ella. Estem intentant que aquests jugadors entenguin la realitat del club. Ens trobem amb una massa salarial disparada més del 40%. Tots hem de fer un esforç. Nosaltres farem tot el possible perquè es quedi i esperem que el jugador també faci tot el possible per a quedar-se".

 

 

Estirada d'orelles a Nagelsmann: "Parla des del desconeixement"

L'activació de les palanques i la seva immediata conseqüència, l'efectiu mercat de fitxatges culer, ha despertat alguna suspicàcia en personatges del futbol com l'entrenador del Bayern de Munic, Julian Nagelsmann. Laporta li ha respost amb contundència:

"Jo no em fico amb altres clubs ni comento l'economia d'altres entitats. Parlen des del desconeixement. Jo els diria que mirin als moviments bancaris els milions que els han entrat. No han calibrat la força del Barça ni l'empenta i els coneixements dels nous directius que gestionem el club. El pes d'un club de 122 anys d'història és molt, els seus actius estan molt valorats."

Finalment, en aquest sentit ha reiterat que amb ell no canviarà la forma jurídica de l'entitat, o dit d'una altra manera, no es convertirà en societat anònima:

"Mentre jo sigui president, garanteixo que el Barça seguirà sent dels seus socis i sòcies. Que estiguin tranquils, que encara es poden sorprendre molt més."

Com deia la cançó, encara queden dies d'estiu.

Joan Laporta, envoltat de Xavi, jugadors i embaixadors del FC Barcelona abans del sopar amb l'ACNUR
Joan Laporta, envoltat de Xavi, jugadors i embaixadors del FC Barcelona abans del sopar amb l'ACNUR
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut