Eurolliga

El Barça no falla i es classifica per a la "final four" ofegant el Zenit (79-53)

Pau Gasol ha clavat 4 taps i ha empetitit el Zenit. Set anys després, hi ha haurà presència blaugrana a la final a quatre, a Colònia.

Xevi BardoletActualitzat

Créixer des de la defensa. El Barça no ha arrencat fluid, però sabia que calia recuperar la defensa de les millors ocasions -com la de la Copa- per guanyar confiança. Això sí, Pangos ja n'ha fet des les seves en el primer quart. Però l'estona que ha descansat, el Zenit s'ha quedat sense punts. Mentre que Higgins i Davies, mostraven el seu compromís amb la "final four" en grans accions individuals.

23-14 en el primer quart i aparició de Bolmaro en el segon. Perseguia Pangos a tot arreu, sí, però tenia temps de fer aixecar tota la banqueta amb una esmaixada per trencar la variable defensiva de l'equip de Pascual i un triple tot seguit. Això el dia en què el president d'operacions de Minnesota Timberwolves, deia en un mitjà que tindrien l'argentí el curs vinent. Impacte de Bolmaro, i de Gasol. L'hem vist taponar i aconseguir un 2+1 per posar els blaugranes amb una màxima de 16, un avantatge inèdit per ells en la sèrie.

Nou taps ha clavat el Barça, quatre de Gasol (EFE/ Enric Fontcuberta) (EFE/ Enric Fontcubert)

Brandon Davies ha fet la tercera només sortir de vestidors i Gasol ha tornat a la pista. Ha seguit productiu. El més inesperat, és que aquesta nit ha clavat quatre taps, aturant amb envergadura i col·locació el múscul dels pivots visitants. I mentre el Zenit no trobava el triple, Calathes trencava la pissarra de Pascual anotant des de l'exterior. I Kuric posava disparava els locals fins als 23 de diferència. Un avantatge que ha arribat en aquest tercer quart i que ha estat irrecuperable per un Zenit sense un arsenal ofensiu per a gestes d'aquestes característiques.

El Barça, sense un elevat ritme anotador, no ha patit gens ni mica. La defensa ha continuat sent de llibre. Una defensa que porta el Barça a la Final Four 7 anys després.

L'Armani Milà, rival a les semifinals

L'Armani de Milà serà el rival del Barça en les semifinals de la "final four". L'equip italià s'ha imposat al Bayern de Munic per 92 al 89, en un partit que han dominat sempre els locals, però que s'han complicat extraordinàriament en l'últim minut. Un parcial de 0 a 10 ha donat opcions de guanyar a l'equip alemany, però finalment la victòria ha estat de l'Armani, de la mà d'un excel·lent Shavon Shields, autor de 34 punts.
L'equip de Milà torna a una "final four" 29 anys després.