El Barça, estavellat a Rússia (EFE/EPA/ANATOLY MALTSEV)
Eurolliga

El pitjor Barça del curs perd amb el Zenit i hi haurà cinquè partit (74-61)

Partit fluixíssim del líder de la Fase Regular de l'Eurolliga. Ni l'esforç de l'últim quart amaga un actuació global pèssima enfront d'un Zenit que torna a ser allà on volia. Tota la pressió per al Barça, que dimarts s'ho jugarà tot al Palau. I amb alguns referents, encara per aparèixer

Xevi BardoletActualitzat

Pascual ha començat amb variables defensives que només ha sabut atacar Corey Higgins. Tariq Black ha fet la segona falta ràpidament, però ha sortit Alex Poythrees, que ha tornat a ser letal jugant per sobre el cèrcol. Els de Jasikevicius a més, deixaven passadissos increïbles. Ha fet falta la sortida de Leandro Bolmaro -Westermann i Claver, novament els descartats- per contrarestar tanta energia. Però màxima de 14 pel Zenit i 25-13 en el primer quart.

El Barça ha intensificat la defensa en el segon quart i ha pogut abaixar la producció del rival. Però no ha aconseguit retallar gaire perquè ha fallat moltíssim, de lluny i de prop. Semblava que hi hagués un tap al cècol rus, també per a Brandon Davies. Tot i que Calathes l'ha obert en l'última jugada de la primera part pel 36-26.

Jasikevicius necessita recuperar la confiança d'alguns jugadors (EFE/EPA/ANATOLY MALTSEV)

"No sé com descriure el nostre joc fins ara" deia un preocupat Jasikevicius al descans. I no han millorat els seus en l'arrencada del tercer. Mirotic i Davies, ho han fallat absolutament tot. Pangos, en canvi, ha estat majestuós en el control del partit i en les penetracions -12 punts en aquest quart. I quan els de Pascual no encertaven, apareixia un rebot ofensiu per donar una segona opció. No sortia res al bàndol visitant i els jugadors ja estaven molt desanimats. 22 de màxima dels de Sant Petersburg, un martiri.

L'esforç de l'últim quart ha servit per posar-se a 11, però el Zenit no ha patit per la victòria. El rival hi havia arribat amb un 35% en tirs de 2 i un 18% en triples. No cal dir que aquests percentatges hauran de millorar molt dimarts. I que hauran d'aparèixer els referents. Avui l'ofuscació ha encomanat també a Brandon Davies.

Brandon Davis, amb problemes sota el cèrcol (@FCBbasket)

 

L'odissea russa del Barça

L'expedició del Barça tenia previst volar ahir a la nit, però una avaria els va obligar a quedar-se a Sant Petersburg. La nova sortida estava marcada per a dos quarts de quatre de dissabte, però l'autocar de l'equip s'ha trobat un col·lapse de circulació i s'ha hagut de reprogramar el vol.

ARXIVAT A:
EurolligaPau Gasol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut