bàsquet

El Barça perd el partit i el factor pista davant el Zenit en el primer assalt del playoff (74-76)

L'exblaugrana Kevin Pangos ha anotat 19 punts i ha fet la cistella que ha estat definitiva

Xavi LorenteActualitzat

El Barça s'ha vist sorprès pel vuitè passatger del play-off. En l'estrena de la sèrie al Palau, els blaugranes han perdut el factor pista davant el Zenit de Xavi Pascual que ha fet una primera part extraordinària. Els de Jasikevicius han reaccionat a la represa però s'han quedat a les portes de consumar la remuntada total.

Mirotic i Gasol al cinc titular junts al costat de Calathes, Higgins i Abrines. Calathes ha fet la primera cistella del playoff contra el Zenit amb resposta immediata de l'exblaugrana Kevin Pangos. El base canadenc ha sortit amb el canell calent (14 punts a la primera part) i s'ha entès molt bé també amb Gudaitis per disparar els russos (12-18, minut 6). La millora defensiva i cinc punts seguits de Brandon Davies han iniciat la reacció culer (21-18, minut 8) per tancar el primer assalt amb màxima igualtat (21-21, minut 10).

Alex Poythress, Pangos i Baron s'han convertit en els protagonistes del segon quart, un autèntic malson pels de Jasikevicius. El Zenit, amb un encert extraordinari en els triples, s'ha fet l'amo i senyor del partit (29-44, minut 18) davant un Barça molt espès en atac. La defensa de l'equip de Xavi Pascual ha tret de polleguera els blaugranes. Will Thomas i Zubkov han situat el màxim avantatge de la primera part (31-48, minut 19). Un triple de Cory Higgins (el millor blaugrana fins aleshores amb 11 punts) a manca de mig segon del descans ha donat oxigen a un Barça (34-48, minut 20) absolutament desconcertat. Parcial demolidor visitant de 13 a 27.

Saras ha sorprès amb una decisió defensiva just començar la segona part. Ha posat Víctor Claver per marcar Kevin Pangos. Higgins i Calathes han recuperat terreny (38-48, minut 21). Un dos més un de KC Rivers ha refredat la reacció momentàniament (38-51, minut 22). El Barça ha guanyat fluïdesa i efectivitat en atac i molta agressivitat en defensa. Claver -que ha assecat Pangos- ha aportat també ofensivament en plena remuntada local (47-53, minut 25).  Mirotic i Calathes han ajustat encara més el marcador (51-53, minut 27). Els russos han revifat de cop (51-59, minut 28) i volta amb Rivers "on fire". Tot i els esforços dels catalans, el Zenit ha aguantat també al davant al final del tercer quart (54-61, minut 30).

Kyle Kuric ha sortit al rescat del Barça al tram final amb punts claus (61-63, minut 34). Arturas Gudaitis, amb esquinç de turmell dret, s'ha retirat del matx sense recolzar el peu a terra. Safata de Hanga per al 65 a 66 (minut 35). Higgins ha empatat el matx a 68 (minut 38) just abans del primer triple de Pangos (68-71) i de la resposta de Davies (71-71) en uns darrers instants d'infart. El pivot blaugrana ha situat el Barça per davant (72-71) per primer cop després de molts minuts. L'exmadridista KC Rivers ha clavat un triple estratosfèric (72-74) per recuperar el control rus. Rebot ofensiu i esmaixada de Brandon Davies per l'empat a 74 novament. Pangos ha penetrat i ha deixat a una mà la cistella del 74 a 76 a 10 segons del final. Higgins ha hagut de tirar forçat de 3 i aquí ha acabat consumant-se la derrota blaugrana. El segon assalt de l'eliminatòria es jugarà divendres al Palau. Ara els russos tenen el factor pista a favor sabent que si guanyen els dos de Sant Petersburg, poden deixar fora el millor equip de la fase regular.