Brandon "Rambo" Davies ha estat absolutament providencial (@FCBbasket)

Brandon Davies i Hanga en la pròrroga rescaten el Barça contra el Zenit (81-78)

Com va dir Jasikevicius, el Barça no està bé. Alguns homes clau encara no han entrat en l'eliminatòria. El Barça ha patit el que no està escrit per sumar la primera victòria del play-off. Pangos ha fallat un tir pel 0-2 en la sèrie. Brandon Davies, amb 22 punts, i Hanga, amb un triple i dues recuperació en la pròrroga, han estat providencials.

Xevi BardoletActualitzat

Pierre Oriola ha sortit de titular en substitució de Pau Gasol, que no ha jugat. Tampoc el pivot Arturas Gudaitis pel Zenit. Xavi Pascual ha dit que està lesionat i que "probablement no el tornarem a tenir en la sèrie". El Barça prioritzava que l'atacant de Pangos, amb més centímetres, se la jugués d'esquena a cistella, però no hi havia encert. Ni en aquesta i ni en d'altres posicions. Els interiors s'estavellaven contra els físics de Thomas, Black i Poythress. I una cistella del mateix Pangos sobre la botzina ha tancat un preocupant 13-16 en el primer quart.

La tònica ha seguit en els primers minuts del segon quart, amb 6 de diferència pels de Sant Petersburg. Però el Barça ho ha capgirat des de la defensa. Amb possibilitat de córrer i un Davies total, s'ha passat del 15-21 al 27-21. I amb Mirotic sense entrar en joc, han estat els triples d'Smits -el Zenit, patia en aquest aspecte- els que han posat una màxima de 9. Una altra cistella al límit, aquesta de Higgins, ha tancat la primera part amb un 38 a 29.

Bolmaro ha posat energia davant la poca fluïdesa general (EFE/Alejandro García)

Però faltaven jugadors clau que fessin el pas. Calathes i Mirotic han seguit molt erràtics, i els de Jasikevicius s'han tornat a col·lapsar en atac. Tot i l'energia i la bona defensa de Bolmaro sobre Pangos, empat a 48 al final del tercer període.

Amb aquest resultat, l'equip de Xavi Pascual ha entrat crescut en l'últim parcial, còmode al límit de la possessió, i hem vist grans triples de Pangos i Hollins. El Barça s'ha encomanat a un Brandon Davies colossal, superant el defensor i totes les ajudes que li venien. Una recuperació de Kuric ha posat els locals 5 punts a sobre, diferència d'or. Però això tampoc ho ha sabut gestionar l'equip blaugrana. Pangos, malgrat fallar dos tirs lliures, ha agafat les regnes -ha acabat amb 23 punts. Mirotic, no ha resolt en les jugades clau. I el base del Zenit ha tingut la suspensió per posar el 0-2 en l'eliminatòria. A diferència de dimecres, ha fallat.

En la pròrrorga la dinàmica era visitant fins que ha aparegut Hanga. Un triple al límit de la possessió i dues recuperacions enormes de l'hongarès. L'última, quan Pangos buscava el triple per empatar.

En la roda de premsa post-partit, Jasikevicius ha posat en context la soferta victòria contra un Zenit molt combatiu.