Pascual encara no ha trobat l'antídot per frenar Davies (EFE/EPA/ANATOLY MALTSEV)
Eurolliga

Un colossal Brandon Davies acaba amb la resistència del Zenit (70-78)

El Barça és a una victòria de la "Final Four" de Colònia. Els de Jasikevicius han picat molta pedra en el territori Pascual, i han sabut gestionar avantatges curts durant l'últim quart. L'atac ha estat per a Brandon Davies, imparable amb 22 punts i 8 rebots.

Xevi BardoletActualitzat

Westermann i Claver han estat els descartats. Calathes i Mirotic han començat amb el desencert dels dos primers partits. L'arrencada, cap al terreny del Zenit, amb anotació de mínims i tot molt encallat. El Barça, almenys ha pogut trobar els tirs de Kuric -ha clavat tres triples claus per aguantar el marcador. Però en aquest context, Alex Poythrees, ha intimidat i ha esmaixat com ha volgut. I davant d'aquesta potència, Pau Gasol ho ha passat malament als dos costats de la pista en els minuts que ha tingut en el segon quart. Els de Sant Petersburg han tingut una màxima de 7 punts, 30-23.

Però quan Brandon Davies ha tornat per substituir Gasol, ha tornat l'home dels dos primers partits. Enormes moviments a prop del cèrcol i fins i tot un triple per liderar un parcial de 0 a 8. 33 a 34 al descans i un Davies que ha seguit imperial. Recollia la brossa després d'un tir fallat d'un company, connectava amb Calathes -el grec sortia de l'ofuscació- i guanyava el cos a cos amb Poythrees. Els de Jasikevicius han tingut una renda de 10 punts, però amb Pangos més o menys controlat i amb una ferida al cap, s'han oblidat de Billy Baron.

L'escorta nord-americà ha clavat un triple per tancar el tercer període, un altre ja en el darrer, i ha demostrat que també pot ser un bon base. Ha estat una mina per un Zenit que ho havia passat molt malament en atac. Però el Barça no s'ha posat nerviós. Ha recuperat la bona defensa, deixant el rival 3 minuts sense anotar. I quan els de Xavi Pascual han volgut tornar, Davies ha dit prou. 70 a 78 i divendres es podria tancar la sèrie al mateix recinte, carregat de públic.