Els jugadors del Barça celebren la classificació a quarts de final de la Champions en el temps de descompte davant del PSG (Reuters)
Lliga de Campions

El Barça ja sap qui són els rivals amb què es podria encreuar en els quarts de final de la Champions

El sorteig d'aquest divendres (12 h per TV3) decidirà el rival dels blaugranes entre el Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid, el Bayern de Munic, el Borussia Dortmund, la Juventus, el Leicester i el Mònaco

Actualitzat

Un cop superada la fase del vuitens de final de la Lliga de Campions, el Barça ja sap quins són els possibles rivals amb els que podria quedar emparellat en el sorteig del proper divendres 17 de febrer (a partir de les 10:45, en directe per Esport3).

Real Madrid i Atlètic de Madrid

Dos vells coneguts que acumulen molts minuts jugant contra el Barça i que saben molt bé per on poden donar més problemes als de Luis Enrique.

El Reial Madrid, vigent campió de la Champions, i actual líder a la Lliga, ho donarà tot per aconseguir la gesta que encara cap equip ha aconseguit: Aixecar l'"Orelluda" dos anys consecutius.

Els de Simeone, per la seva banda, ja saben què és eliminar el Barça a quarts de final de la Lliga de Campions, però els comptes pendents acumulats -dues finals perdudes davant del Reial Madrid en els darrers tres anys- de ben segur que farà de l'Atlètic de Madrid un dels rivals més temuts en els quarts de final.

Bayern de Munic

El conjunt entrenat per Carlo Ancelotti funciona a la perfecció: Líders indiscutibles a la Bundesliga, a 10 punts del segon, el RB Leipzig; classificats a semifinals de la Copa d'Alemanya i fent trontollar tots els rivals a la Champions que han gosat interposar-se en el seu camí cap a la final de Cardiff. Un ferm aspirant a aconseguir el tan desitjat triplet.

Borussia Dortmund

Els de Thomas Tuchel no renuncien a res i volen que, d'una vegada per totes, el somni de conquerir la Champions es faci realitat i és que encara els cou que se'ls escapés el 2013. L'equip que quedi emparellat amb els alemanys haurà d'analitzar amb deteniment un jugador en particular: Pierre-Emerick Aubameyang, un davanter que està en un gran estat de forma i amb un més que fi olfacte pel gol.

Juventus

L'únic equip italià que segueix viu a la Champions, però un dels que arriben a quarts de final en millor estat de forma. Amb jugadors de gran qualitat a totes les línies: Des de Buffon, a la porteria, a la pólvora de Paulo Dybala i Gonzalo Higuaín, passant per Cuadrado, Marchisio, Mandzukic, o l'exblaugrana Dani Alves, entre d'altres. L'entrenador de la "Vecchia Signora", Massimiliano Allegri, encara té malsons amb el Barça de la temporada 2014-15 quan un gol de Rakitic, un de Luis Suárez i un de Neymar van torpedinar les opcions de veure com els "bianconeri" es convertien en el millor equip d'Europa.

Leicester

Sobre el paper és l'equip més feble dels quarts de final. El vigent i sorprenent campió de la Premiere League no està vivint els seus millors dies en el torneig domèstic -és el quinzè classificat-, però té l'honor de ser l'únic equip anglès que es manté viu en la màxima competició europea. Amb un recent arribat nou entrenador, Craig Shakespeare, que té tota l'esperança dipositada en la Champions League per salvar la temporada. De moment, aquest dimarts els anglesos van deixar el poderós Sevilla fora de la Lliga de Campions amb autoritat i van demostrar que mereixen ser als quarts de final i seguir vivint el seu conte de fades particular.

Mònaco

Els del Principat han viscut una eliminatòria davant del Manchester City de Pep Guardiola de bojos. En tot cas, la perseverança ha donat als de Leonardo Jardim el premi de tenir una bola a dins del bombo dels quarts de final de la Lliga de Campions amb el nom del seu equip. Els actuals líders de la Ligue 1 francesa tenen en un renascut Radamel Falcao el principal referent en atac, un autèntic maldecap per als porters rivals sempre que no es ressenteixi de les molèsties físiques que l'han deixat aquest dimecres fora del partit de tornada de vuitens de final davant dels citizens.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut