Tour de França

Alberto Contador es proclama vencedor d'un Tour 2007 esquitxat de nou pel dopatge

Alberto Contador es va proclamar campió del Tour de França 2007. La ronda gal·la va acabar ahir als Camps Elisis de París, amb la victòria de Daniele Bennati a l'esprint. El madrileny es converteix en el cinquè espanyol que guanya la ronda francesa després de Bahamontes, Ocaña, Pedro Delgado i Miguel Indurain. Dotze anys després de l'última victòria espanyola al Tour, Contador es converteix en el successor del pentacampió navarrès i molts ja el comencen a comparar amb Lance Armstrong.

Actualitzat

Com s'esperava, l'última etapa del Tour va ser de tràmit, i Alberto Contador ja pot explicar que ha guanyat la prova ciclista més prestigiosa del món, dopatges a banda. Curiosament, Contador no comptava entre els favorits i, al final, s'ho va endur tot. Amb 24 anys, ha guanyat el Tour, també es va adjudicar el premi al corredor més jove i va fer guanyador el seu equip, el Discovery Channel. El noi que anava per veterinari -tenia passió pels ocells- i que va estar entre la vida i la mort fa tres anys, va camí de ser el nou Armstrong.

Al lloc més alt del podi el van acompanyar l'australià Cadel Evans, que es va quedar a 23 segons en la classificació, i el nord-americà Levi Leipheimer, tercer, a 31. El mallot verd de la regularitat va ser pel belga Tom Boonen, la victòria a la muntanya pel colombià Juan Mauricio Soler i el ciclista més combatiu va ser Amets Txurruka de l'Euskaltel. Ahir al vespre Contador va celebrar la seva victòria a París i avui ho farà a Madrid, i també a la seva població, Pinto.

Festa a Pinto

Al poble de Contador, a Pinto -a 20 km de Madrid-, van celebrar molt la victòria del seu corredor, que van seguir des del pavelló poliesportiu a través d'una pantalla gegant. Un centenar de persones es van acabar banyant a la font José Crespo per celebrar el seu triomf. Era per a això i per a més. Alberto Contador s'ha convertit en el cinquè espanyol de la història que guanya el Tour, darrere de Bahamontes, Ocaña, Perico Delgado i Miguel Indurain.

Cinquè espanyol victoriós a París

Amb vint-i-set anys acabats de fer, Miguel Indurain va pujar per primera vegada al podi de París l'any 1991, en una edició on ja va guanyar les dues contrarellotges i va demostrar la seva superioritat en la muntanya. Una superioritat que es repetiria, de manera aclaparadora, durant cinc Tours consecutius. Del 1991 al 1996, Indurain no va tenir rival en la ronda francesa, i es va convertir en un ídol que reunia milers d'aficionats davant del televisor per tornar la popularitat a un esport que només tres anys enrere ja havia vibrat amb el triomf de Perico Delgado. El segovià va guanyar el Tour del 1988, amb una actuació memorable en l'ascensió al Luz-Ardiden. Feia quinze anys que cap espanyol s'imposava a París.

Abans ho havia fet, el 1973, el malaguanyat Luis Ocaña. Però el primer a aconseguir-ho havia estat el gran especialista de la muntanya, Federico Martín Bahamontes, l'"Àguila de Toledo", que va guanyar el 1959. Bahamontes, Ocaña, Delgado, Indurain i, ara, Contador. Una llista a la qual s'hauria d'afegir Óscar Pereiro, vencedor virtual de l'any passat, a l'espera de la resolució per dopatge del cas Landis.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut