Protecció Civil activa l'alerta per onada de calor

Alberto AlcántaraActualitzat

En funció les últims mapes meteorològics, Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de calor.

El període de la canícula s'endureix aquests dies de calor i xafogor intenses. L'arribada de la massa d'aire molt càlid, que ens porta a parlar de condicions d'onada de calor, tindrà el seu màxim el divendres o dissabte.

La part més dura d'aquesta entrada d'aire càlid apunta cap al sud-oest d'Espanya i Portugal. A Catalunya quedem a la perifèria, malgrat que també hi haurà valors de temperatura per sobre de la mitjana.

Tornarem a assolir la barrera dels 40 ºC a l'interior, que enguany ha trigat força a arribar, amb valors de fins a 35 ºC a la costa. La calor també es deixarà sentir durant les nits, tropicals fins a les portes del Pirineu.

 

De moment, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activats avisos per calor fins a dissabte. Protecció Civil demana precaució davant les temperatures previstes.

Aire càlid de ple en el sud peninsular

Tant l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) com l'Institut Portuguès del Mar i l'Atmosfera (IPMA) han activat els avisos per calor. Uns avisos que s'aniran matisant amb el pas de les hores, segons evolucioni la situació.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut