21.000 tones menys de CO2 a Cataluna en un any.
21.000 tones menys de CO2 a Cataluna en un any.
Barcelona

Les empreses catalanes redueixen en 21.000 tones les emissions de CO2 en un any

125 empreses i organismes públics s'han adherit al Programa d'Acords Voluntaris per reduir emissions de gasos d'efecte hivernacle

RedaccióActualitzat

Les empreses catalanes que s'han adherit al Programa d'Acords Voluntaris de reducció d'emissions han aconseguit evitar la producció de 21.000 tones de CO2 en un any. És l'equivalent a la circulació de 21.000 cotxes que facin uns 10.000 quilòmetres l'any, segons ha explicat a l'agència Efe el director de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), Salvador Samitier.

Fins ara, s'han adherit a aquest programa de la Generalitat, creat el 2010, 125 empreses i organismes públics, que representen aproximadament l'1% del total d'emissions. Samitier, però, ha reconegut que encara no s'ha aconseguit l'objectiu d'aquest exercici: duplicar el nombre de les que s'hi havien apuntat el 2013.

Encara que les emissions de Catalunya representen només una petita part del global, un 0,13% del total mundial, Samitier ha remarcat que
"el Programa d'Acords Voluntaris és una oportunitat per a les empreses de treballar respectant el planeta i, al seu torn, enriqueix l'estratègia de l'empresa amb vista al mercat internacional".

El director de l'OCCC ha remarcat que, encara que el 75% de les emissions generades provenen de la producció energètica, el ciutadà corrent també pot contribuir a rebaixar-les: reduint residus, separant-los bé o consumint productes de proximitat i de temporada, per evitar els transports llargs.

Samitier creu que "el panorama global no és gaire esperançador", però veu amb optimisme la més gran conscienciació de la majoria de països, sobretot els Estats Units i la Xina, actors crucials en matèria de canvi climàtic i que han passat de no prestar atenció a les polítiques climàtiques a participar amb fermesa en la XX Conferència Internacional sobre Canvi Climàtic, que comença a Lima aquest dilluns.

Anar al contingut