Divendres torna l'anticicló

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest divendres recuperem la calma meteorològica. Marxa l'embossament d'aire fred, responsable de les tempestes de dimecres i dijous, i entra la dorsal de l'anticicló de les Açores.

Cel variable a Platja d'Aro (Ramon Busqué)

La posició de l'anticicló és propícia per al mestral i la tramuntana, que bufaran als dos extrems del país. El mestral ho farà amb cops forts fins al migdia, i la tramuntana al nord de l'Empordà durant tot el dia. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per onatge a l'Alt Empordà.

Més sol

Tornarà l'ambient assolellat en general. Quedaran alguns núvols baixos al vessant nord del Pirineu, potser amb alguna gota dispersa al principi del matí. Després, s'aniran desfent. De matinada han deixat dècimes de pluja. També veurem alguns bancs de boira matinals, fruit de la humitat acumulada per les pluges d'ahir.
 

A partir del migdia creixeran nuvolades d'evolució al Pirineu i a l'interior del nord-est. Sense l'aire fred en alçada, no tindran aliment per desenvolupar-se plenament i, per tant, no derivaran en tempesta. A la resta es mantindrà el sol.

Temperatura en ascens

A primera hora s'han registrat valors més baixos que ahir, d'entre 12 i 18 ºC a una gran part de Catalunya, i valors tropicals només a l'Empordà, punts de les Terres de l'Ebre i de la Costa Daurada, a causa del vent.  

 

En canvi, la màxima pujarà en general, sobretot al Pirineu i al nord-est. Esperem valors de 31-33 ºC per Ponent, les Terres de l'Ebre i l'interior de l'Empordà, punts del prelitoral i la Catalunya Central. Molts valors estaran entre 25 i 30 ºC.

I dissabte...

Sol en general i nuvolades d'evolució al terç nord. Tornarà a entrar una mica d'aire fred en alçada, i per això esperem alguns ruixats dispersos al Pirineu. La temperatura tornarà a repuntar.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut