Neu a Son, Joan Soldevila (26/11/2015)
Neu a Son, Joan Soldevila (26/11/2015)

Canvi d'armari i arribada de l'hivern

S'acosta el temps d'abric, bufanda i guants

Gemma PuigActualitzat

Si encara sou dels que no heu fet el canvi d'armari, busqueu ja la jaqueta més gruixuda perquè a partir de diumenge la necessitareu.

Els mapes de 850 hPa, aproximadament 1.500 metres, ens mostren l'evolució de les temperatures. Comparem el valor que vam tenir la nit de dijous i la temperatura que tindrem diumenge a la mateixa hora.

El descens de la temperatura anirà acompanyat de pluja, sobretot dissabte i de neu, de cara a diumenge. La cota de neu també anirà tirant cap avall la nit de dissabte a diumenge, i arribarà a l'entorn dels 1.100 metres al final de diumenge. Això farà canviar l'aspecte del Pirineu, sobretot el vessant nord però també hi haurà alguna enfarinada en cotes més baixes. Aquest són els mapes de neu prevista per diumenge i dilluns.

El vent també guanyarà força entre diumenge i dilluns, cotes altes del Pirineu, Empordà i Ebre, cosa que farà incrementar més la sensació de fred, un fred que ha vingut per quedar-se. En aquesta gràfica veiem com entre diumenge i dilluns tindrem valors més d'hivern que de tardor, molt per sota del que tocaria, però llavors, tot i que es recuperen, es mantindran per sota del que és normal fins a mitjans de novembre.

Aquí podeu veure com evolucionarà la temperatura a 850 hPa els pròxims dies en un mapa animat: 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut