Setmana iCat
La graella del 19 al 25 de juny

La setmana d'iCat, a un clic!

Actualitzat

DILLUNS 19

08-10 h - "Els experts" - Edurne Vega

És una de les noves veus del pop-rock fet en català. Hereva de grans dones com Patti Smith i de bandes com The Breeders, i també de grups catalans com Mishima, ens presenta un disc de marcat accent feminista titulat "Frontera".

El valencià Miquel Àngel Landete, líder de la banda Senior i el Cor Brutal, actua a la pròxima edició del Vida Festival. Aquesta setmana exerceix de selector expert.

19-20 h - "Independents" - Post-Sónar

El festival ens ha omplert els sentits de molts estímuls i, sobretot, de molta música. Fem balanç i recollim alguns dels millors moments del Sónar 2017.

20-21 h - "El celobert" - Jocs i joguines

Potser és perquè als països anglosaxons jugar i tocar un instrument es conjuguen amb el mateix verb, o potser és que els músics som nens petits que encara no hem crescut del tot, però el cert és que molts cops les cançons són joguines a les mans d'artistes amb una necessitat gairebé infantil de ser estimats.

21-22 h - "Delicatessen" - Paul Weller

El músic britànic acaba de publicar "A kind revolution", un disc colossal que revela altes dosis de saviesa musical. Intentarem anar desgranant el més suculent d'un disc que Weller presentarà a Barcelona al setembre.

22-23 h - "Sona 9" - Recorregut pel Sona9 2017

L'última part del viatge pels 120 de l'edició d'aquest any del concurs ens porta pel pop sincopat de Land of Coconuts i Ghetto Studio, el pop-rock d'Opció 2, Joker's i Va! I les cançons singulars de l'Home Invent i Miquel Rigo i el rock ponentí d'Entre Rates.

DIMARTS 20

08-10 h -  "Els experts" - Teatre: apostem pels clàssics o per les noves veus?

Clara Molins s'ha fet aquesta pregunta i en parla amb dos autors i actors arriscats, Nao Albet i Jordi Oriol, i amb els membres de Pirates Teatre, la companyia que aquests dies està portant "Somni d'una nit d'estiu", de Shakespeare, a La Seca.

Parlem amb Meritxell Bosch, Moyoco Anno i Gina Wyndbrandt, tres autores de tres còmics que posen de manifest l'estigma social que suposa tenir un cos fora de l'estàndard. Elles posen de relleu la #gordofobia, una etiqueta molt utilitzada els últims temps que pateixen, sobretot, les dones.

19-20 h - "Independents" - Vintage Trouble

Califòrnia és terra d'huracans. Un d'ells és Ty Taylor, l'explosiu líder del grup de rock i soul Vintage Trouble. Hi parlem just abans de la seva actuació a Catalunya.

20-21 h - "El celobert" - Cançons prenyades

L'embaràs és, probablement, el període més miraculós de la vida. Dediquem el programa a artistes i cantants que han parlat d'aquest temps, de quan esperes il·lusionat el que vindrà i et preguntes si s'assemblarà a tu o no.

21-22 h - "Delicatessen" - Mount Eerie

Phil Elverum és el nom de l'artista que s'amaga darrere el projecte folk Mount Eeire. L'any passat, la seva companya moria víctima d'un càncer, i ara ell la recorda al colpidor "A crow locked at me".

22-22.30 h - "5 Songs" - Sampha

Va ser una de les grans sorpreses del Primavera Sound. Hores abans del seu concert, ens va regalar la seva selecció, que destapa el seu amor pel hip-hop i els clàssics del soul, alguns dels quals li ha descobert la seva amiga Solange.

22.30-23 h  - "Songhunter" - Cantar i passejar amb Hans Laguna

La trajectòria del músic barceloní inclou, entre altres delicadeses, una col·laboració amb Nacho Vegas i un disc de música experimental dedicat a l'escultor basc Jorge Oteiza. Viatgem pel seu univers.

DIMECRES 21

08-10 h - "Els experts" - Vicky Luengo i #lifespoiler

Marc Angelet i Alejo Levis estrenen a la Sala Flyhard aquest muntatge que protagonitzen, entre d'altres, Vicky Luengo. Parlem amb ella de l'obra i dels seus projectes.

Repte post-Sónar. Quins són els millors esdeveniments per anar a veure bona electrònica a tot Catalunya i a Europa durant l'estiu? Una secció d'Òscar Broc.

19-20 h - "Independents" - Vapors of Morphine

Morphine era el nom d'un trio nord-americà de punk-blues que va marcar època. La mort del seu líder, Mark Sandman, l'any 1999, va provocar la seva dissolució. Els supervivents visiten Catalunya amb la seva banda, Vapors of Morphine, que recupera l'essència de l'enyorada banda mare.

20-21 h - "El celobert" - Entre l'odi i l'amor només hi ha un pas

Desenganya't: aquesta fúria, aquesta mala maror que sents quan el veus o hi penses, té tots els números de ser el producte d'una decepció prèvia o d'una atracció mal curada. Ja ho diuen les cançons: hi ha una línia ben prima entre l'amor i l'odi. Ves que no tinguin raó.

21-22 h - "Delicatessen" - The Secret Sisters

Les germanes Laura i Lydia Rogers són The Secret Sisters. El duet d'Alabama publica ara el disc "You don't own me anymore", que segueix les passes del seu predecessor i respira l'esperit de clàssics com Bob Dylan i Johnny Cash.

22-23 h - "Bonus Cracks" - Toni Castarnado

Periodista del "Ruta 66", ha entrevistat tothom, ha escrit llibres sobre el paper de la dona al rock, reivindica el flamenc, el folk i el punk, i fins i tot músiques tan injuriades com el heavy light. Passarem per tots aquests llocs i també per Sant Feliu de Guíxols, amb anècdota de Patti Smith inclosa, reblada per The New Raemon.

DIJOUS 22

08-10 h - "Els experts" - "Selfie"

Entrevistem Víctor García León, director de la pel·lícula "Selfie", distingida amb la Bisnaga de Plata a l'última edició del Festival de Màlaga per la seva "frescor" i per ser un reflex "lliure i original del moment sociopolític de l'Espanya actual".

19-20 h - "Independents" - 50 anys de l'Estiu de l'Amor

L'estiu del 1967, San Francisco va viure una gran revolució cultural amb la música com a bandera. Celebrem 50 anys de l'Estiu de l'Amor, escoltem els grans èxits de l'època i donem les claus per entendre aquest moment històric de la contracultura.

20-21 h - "El celobert" - Talking Heads (I)

El més diferent dels grups sorgits entre les parets ennegrides del CBGB practicava un pop angulós, melòdic i inquietant. Els seus patrons eren hipnòtics i el seu "frontman", una reencarnació de Norman Bates, udolava com un llop ferit. Eren Talking Heads.

21-22 h - "Delicatessen" - Kevin Morby

Una de les grans esperances de la música americana. El seu nou disc, "City music", és un homenatge a la vida urbana i a les grans ciutats en les quals ha viscut els últims anys.

DIVENDRES 23

08-10 h -  "Els experts" - Amaral

Els últims concerts de la gira Nocturnal els portaran el 6 de juliol al Guitar BCN. Eva Amaral i Juan Aguirre trepitgen per primer cop els estudis d'iCat.

19-20 h - "Independents" - Vintage Trouble, Vapors of Morphine i l'estiu de l'amor

Fem balanç i recollim alguns dels millors moments del Sónar 2017. Califòrnia és terra d'huracans. Un d'ells és Ty Taylor, l'explosiu líder del grup de rock i soul Vintage Trouble. Morphine era el nom d'un trio nord-americà de punk-blues que va marcar època. La mort del seu líder, Mark Sandman, l'any 1999 va provocar la seva dissolució. Els seupervivents visiten Catalunya amb la seva banda, Vapors of Morphine. L'estiu del 1967, San Francisco va viure una gran revolució cultural amb la música com a bandera. Celebrem 50 anys de l'Estiu de l'Amor, escoltem els grans èxits de l'època i donem les claus per entendre aquest moment històric de la contracultura.

20-21 h - "El celobert" - Talking Heads (II)

A principis dels 80, Talking Heads havien evolucionat el seu so minimal i hipnòtic cap a a espais mes sumptuosos, deixant-se influenciar, sota la batuta de David Byrne, per la música ètnica africana i la salsa llatina. El resultat va ser un cançoner majúscul que els va transformar en la banda mes important i influent de l'escena americana.

21-22 h - "Delicatessen" - Antony and The Johnsons

Seguim aportant grans àlbums a la nostra discoteca bàsica. Avui, "I am a bird now", el llarg que Antony, avui Anohni, va enregistrar amb banda l'any 2005.

22-23 h - "iCatTapes" - Revetlla iCat

Celebrem l'arribada de l'estiu amb una lliçó de ball interdisciplinari. De la rumba-fusió al trap, del pop lluminós al hip-hop, i de la música disco al rock & roll.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut