Aquesta pestanya està sel·leccionada
Accedeix al contingut de la pestanya
Accedeix al contingut de la pestanya
Accedeix al contingut de la pestanya
- AvuiAquesta pestanya està sel·leccionada
- ds 27Accedeix al contingut de la pestanya
- dg 28Accedeix al contingut de la pestanya
- dl 29Accedeix al contingut de la pestanya
- dt 30Accedeix al contingut de la pestanya
- dc 31Accedeix al contingut de la pestanya
- dj 01Accedeix al contingut de la pestanya
- dv 02Accedeix al contingut de la pestanya
- ds 03Accedeix al contingut de la pestanya
- dg 04Accedeix al contingut de la pestanya
Bloc informatiu de Catalunya Informació en connexió amb Catalunya Ràdio.
A "El matí de Catalunya Ràdio", de dilluns a divendres de 7 a 12 h, posem sobre la taula tota la informació del dia amb rigor, excel·lència i les millors entrevistes. Tot, amb espais per a l'humor i l'entreteniment. Realitza: Francesc Garriga
Coques i tortell d'Olot. No es pot passejar per qualsevol indret de Catalunya i no tastar o emportar-se les delícies pastisseres que s'hi elaboren. A la ciutat d'Olot no hi podeu deixar de menjar el tortell d'Olot o la coca de llardons o greixons. És un imprescindible de la ciutat. Per això anem fins a Can Carbasseres i Forn Cal Jaume perquè ens n'expliquin la història i els secrets d'aquestes "dulses" .Abans però, anem cap al mercat de Galvany a veure que s'hi cuina, l'especialista cervesera, Judit Càrtex, ens porta un nou estil de cervesa, el cuiner Ferran Pont del restaurant Quinze Ous de Les Preses passa pel "Bocatto di cardinale", la periodista gastronòmica, Júlia Gamisans, ens posa el restaurant Sinofós a la "Guia Virginias" i el xocolater Lluís Riera ens porta la seva particular poesia amb gust de cacau.
L’actualitat del dia, al “Catalunya migdia”.
Guió 984. Els crims dels GAL. Durant els anys vuitanta del segle passat, ETA colpejava la molt imperfecta democràcia espanyola. L'Estat va donar cobertura a diverses iniciatives de guerra bruta, algunes d'elles heretades dels serveis d'informació franquistes, per combatre el terrorisme de manera il·legal. L'última expressió d'aquest manera d'enfrontar-se a la ETA van ser els Grupos Antiterroristas de Liberación, els GAL, uns grups armats parapolicials que van entrar en acció el 1983. Els GAL, que van tenir una connexió catalana important, van deixar al darrera un rastre de morts, errors fatals i operacions matusseres. En parlem amb Josep Maria Solé i Sabaté i Antoni Batista, doctor en Ciències de la Comunicació i periodista; és autor de deu llibres sobre ETA, l'últim dels quals és "ETA i nosaltres"; va localitzar tots els atestats dels GAL al magatzem de la Brigada Social a Via Laietana quan eren a punt d'anar a Madrid i va acompanyar policies demòcrates que investigaven la trama; també va propiciar les primeres trobades entre víctimes dels GAL, víctimes d'ETA i victimaris.
Un programa que, amb un to proper i distès, repassa els temes que interessen, sobretot, al carrer. Una combinació desacomplexada de temes molt diferents. Realitza: Marta Montaner
El “Tot costa” informa sobre tot el que passa en el món de l’esport, amb el màxim rigor i sense renunciar a l’entreteniment.
L’actualitat del dia, al “Catalunya vespre”.
Daniel Montbars, l'exterminador d'espanyols. Programa 4x041. Primer pirata de la temporada? Creiem que sí. Però en Daniel Montbars és un pirata molt especial perquè provenia d'una família aristocràtica francesa i es va fer pirata pel simple plaer de matar espanyols (us jurem que no ens inventem res!) El nano tenia una fixació amb exterminar espanyols perquè els considerava gent inferior que havien esclavitzat tot un continent sencer i que, per tant, mereixen la mort. En Daniel va ser una figura molt polèmica que va matar a tort i a dret. Com tot bon pirata, el seu final és incert; per tant, podeu triar la teoria que més us agradi.
La cantant Queralt Lahoz amb el seu nom ja ens diu que de la barreja només en pot sortir una cosa boníssima. I d'aquest monument als seus orígens n'ha fet tota la seva música. Rap, flamenc, soul, sons llatins, veu prodigiosa i amb els peus ben arrelats a qui és i d'on surt. Aquesta és una conversa a través de les seves cançons i d'altres artistes que l'han acompanyada al llarg de la vida.
Obrir els ulls de bat a bat per aprendre. Dies de ràdio. Elisabeth Pedrosa practica l’ofici d’educar a Catalunya Ràdio.
Violències invisibles
Les violències invisibles es mouen entre nosaltres, existeixen i sovint les exercim nosaltres potser sense adonar-nos-en. Si en som víctimes, en canvi, no sabem com expressar el que ens passa. Per què existeixen aquestes violències? L’advocada i coach Andrea Zambrano ens proposa un nou paradigma on realment no existeixin. L’acompanya la també coach i advocada Marita Osés. Amb un comentari afegit de la psicòloga Sandra Ferrer.Gold Star, l'estudi on es fabricaven els somnis.
En deien la fàbrica dels somnis, i tenien tota la raó. En un edifici del 6252 de Santa Monica Boulevard, Los Angeles, un modest estudi d'enregistrament va parir les cançons més recordades dels anys 50 i 60. Es deia Gold Star Studios, i us convidem a visitar-lo.Daniel Montbars, l'exterminador d'espanyols. Programa 4x041. Primer pirata de la temporada? Creiem que sí. Però en Daniel Montbars és un pirata molt especial perquè provenia d'una família aristocràtica francesa i es va fer pirata pel simple plaer de matar espanyols (us jurem que no ens inventem res!) El nano tenia una fixació amb exterminar espanyols perquè els considerava gent inferior que havien esclavitzat tot un continent sencer i que, per tant, mereixen la mort. En Daniel va ser una figura molt polèmica que va matar a tort i a dret. Com tot bon pirata, el seu final és incert; per tant, podeu triar la teoria que més us agradi.
La cantant Queralt Lahoz amb el seu nom ja ens diu que de la barreja només en pot sortir una cosa boníssima. I d'aquest monument als seus orígens n'ha fet tota la seva música. Rap, flamenc, soul, sons llatins, veu prodigiosa i amb els peus ben arrelats a qui és i d'on surt. Aquesta és una conversa a través de les seves cançons i d'altres artistes que l'han acompanyada al llarg de la vida.
Obrir els ulls de bat a bat per aprendre. Dies de ràdio. Elisabeth Pedrosa practica l’ofici d’educar a Catalunya Ràdio.
Coques i tortell d'Olot. No es pot passejar per qualsevol indret de Catalunya i no tastar o emportar-se les delícies pastisseres que s'hi elaboren. A la ciutat d'Olot no hi podeu deixar de menjar el tortell d'Olot o la coca de llardons o greixons. És un imprescindible de la ciutat. Per això anem fins a Can Carbasseres i Forn Cal Jaume perquè ens n'expliquin la història i els secrets d'aquestes "dulses" .Abans però, anem cap al mercat de Galvany a veure que s'hi cuina, l'especialista cervesera, Judit Càrtex, ens porta un nou estil de cervesa, el cuiner Ferran Pont del restaurant Quinze Ous de Les Preses passa pel "Bocatto di cardinale", la periodista gastronòmica, Júlia Gamisans, ens posa el restaurant Sinofós a la "Guia Virginias" i el xocolater Lluís Riera ens porta la seva particular poesia amb gust de cacau.