Aragonès serà aquest any a la manifestació de la Diada: "La pressió es dirigeix cap al govern de l'Estat"

El president de la Generalitat vol que les negociacions per a la investidura de Sánchez incloguin "acabar" amb el dèficit fiscal i pactar un referèndum "sobre la independència"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha confirmat aquest dilluns que, a diferència de fa un any, anirà a la manifestació de l'11 de setembre, i ho ha justificat dient que "l'escenari és diferent".

Entrevistat al programa Els Matins de TV3, Aragonès ha afegit que considera que "la pressió" de la manifestació d'aquest any "es dirigeix" al govern espanyol:

"Crec que l'escenari és diferent, perquè hem de mirar endavant i hi ha una gran oportunitat d'avançar el conjunt de l'independentisme, després que la pressió fonamentalment es dirigeix cap al govern de l'Estat."

Així, a diferència de l'any passat, en què només hi va assistir algun membre d'ERC del govern a títol personal, aquest any hi anirà el president de la Generalitat.


Manifestació de l'ANC amb el lema "Via fora"

És la manifestació unitària organitzada per l'ANC a Barcelona que aquest any confluirà a la plaça d'Espanya amb el lema medieval "Via fora".

En la presentació del format de la manifestació, a principis de juliol, la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, va assegurar que seria una manifestació "més transversal que mai" i centrada "en el moviment civil, no en els partits".

Ara fa un any Aragonès va anunciar que no aniria a la del 2022 perquè va considerar que era una manifestació "contra els partits i les institucions, i no contra l'estat espanyol".

Negociar el dèficit fiscal i "la independència"

Pel que fa a les negociacions per la possible investidura de Pedro Sánchez, Aragonès ha dit que "hi ha converses" però que estan en un punt "molt inicial", amb setmanes al davant.

El president de la Generalitat ha reiterat que el seu objectiu és que les negociacions incloguin "acabar amb un dèficit fiscal asfixiant", i també un referèndum "sobre la independència de Catalunya".

Aragonès ha dit que "no coneix" què proposarà per a aquestes negociacions aquest dimarts el líder de Junts, Carles Puigdemont, però que "s'ho imagina".


Coordinar-se amb Junts

En aquest sentit, ha assegurat que ERC ha estat 4 anys en solitari "forçant l'Estat" per aconseguir els indults o l'eliminació del delicte de sedició, i que espera que ara es puguin coordinar:

"Quan estàvem sols des d'ERC anant arrossegant el govern de l'Estat cap a la via de la negociació, vam aconseguir aquests passos, si s'hi afegeixen altres formacions, n'aconseguirem més, però si a més ho fem de manera coordinada, llavors no és una qüestió de suma, es multipliquen els efectes."

Preguntat per si això pot suposar la tornada de Junts al govern, Aragonès ha dit que és una possibilitat que "no està sobre la taula", i que el govern necessita "continuïtat".

 

ARXIVAT A:
11SANCPere Aragonès
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut