El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en un acte aquesta setmana a Suïssa (ACN)
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en un acte aquesta setmana a Suïssa (ACN/Albert Cadanet)

El president Aragonès no assistirà a la manifestació de la Diada organitzada per l'ANC

El dirigent republicà al·lega que és una manifestació contra els partits i les institucions i no contra l'estat espanyol

RedaccióActualitzat

El president Pere Aragonès no participarà a la manifestació de la Diada organitzada per l'ANC. Així ho han confirmat fonts de Presidència que asseguren que la seva presència no seria coherent amb el plantejament dels organitzadors de la mobilització.

El president Aragonès considera que és una manifestació contra els partits i les institucions i no contra l'estat espanyol, i només fa que aprofundir, diu, en les divergències de l'independentisme.

En aquest sentit, el president fa una crida a la unitat de l'independentisme dins de la diversitat i també a la ciutadania perquè participi en els diferents actes de la Diada i es mobilitzi a favor de la independència.  

La decisió d'Aragonès contrasta amb la dels consellers de Junts per Catalunya, que sí que aniran a la marxa, segons ha confirmat la formació. 

L'any passat, el president va ser increpat a la manifestació, que va suposar el retorn amb força del moviment al carrer malgrat les desavinences en el si de l'independentisme.

La manifestació del 2021, que encara es va haver de fer amb mascareta, va aplegar 108.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 400.000 segons l'Assemblea Nacional Catalana.

 

Crítica de l'ANC

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha considerat aquest mateix divendres que una absència d'Aragonès a la manifestació de la Diada s'ha d'entendre com que "no està implicat amb la independència".

En una entrevista a La Vanguardia, Feliu ha criticat la incògnita que ha mantingut el president sobre l'assistència o no a una manifestació i ha dit: "Un polític que no vol anar a un lloc on se sap que hi haurà centenars de milers de persones té un problema".

Dolors Feliu, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana
Dolors Feliu, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ACN)


Com serà la manifestació de la Diada

L'ANC té més d'un centenar d'autocars reservats per la mobilització d'aquest 2022, que començarà a l'avinguda del Paral·lel de Barcelona, avançarà pel Moll de la Fusta, el passeig d'Isabell II i l'avinguda Marquès d'Argentera, i finalitzarà davant de l'Estació de França, on tindrà lloc l'acte polític.

En aquesta edició, com l'any passat i a diferència d'altres, no hi ha inscripcions d'assistents per trams.

L'ANC ha informat que hi haurà punts liles a la plaça Idrissa Diallo per atendre i informar qualsevol persona que necessiti assistència sobre agressions sexuals.

L'entitat independentista ha reivindicat que la manifestació d'aquest any vol tornar a situar la independència al centre de la política catalana, ja que considera que els partits han abandonat aquest camí.

 

ARXIVAT A:
11SPere Aragonès
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut