Múnic

Zelenski lamenta el "dèficit" d'armes d'Ucraïna i reclama més munició i míssils a Occident

El president ucraïnès, estrella de la segona jornada de la Conferència de Seguretat de Múnic, diu que "Putin assassina a qui vol" l'endemà de la mort de Navalni

Redacció/AgènciesActualitzat

Volodímir Zelenski ha estat el gran protagonista de la segona jornada de la Conferència de Seguretat de Múnic. El president ucraïnès ha dit que la força militar del seu país està limitada per la falta de munició i míssils de llarg abast, un fet que permet a Rússia adaptar-se a la situació al camp de batalla.

"Ucraïna ha demostrat que pot obligar Rússia a retirar-se i que és capaç de restaurar les regles. Podem recuperar la nostra terra i Putin pot perdre, com ja ha passat més d'una vegada al camp de batalla", ha assegurat Zelenski a Múnic, abans d'insistir a reclamar més armament als països occidentals:

"Les nostres accions només es veuen limitades per l'eficàcia i l'abast de la nostra força. Avdíivka n'és la prova."

El líder ucraïnès ha lamentat que "mantenir Ucraïna en un dèficit artificial d'armes, especialment pel que fa a artilleria i capacitats de llarg abast, permet a Putin adaptar-se a l'actual intensitat de la guerra".

Segons Zelenski, amb sistemes antiaeris occidentals com els Patriot, "qualsevol míssil rus pot ser enderrocat". És per això que ha reclamat més armament: "Si en tenim prou, a Ucraïna podrem aconseguir que milions de persones refugiades tornin."

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, amb el canceller alemany, Olaf Scholz
El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, amb el canceller alemany, Olaf Scholz (Reuters/Liesa Johannssen)

L'endemà de la mort de l'opositor rus Aleksei Navalni, Zelenski ha assegurat que és "absurd" considerar Putin com el "cap d'estat legítim de Rússia":

"Putin assassina a qui vol, ja sigui un líder opositor o qualsevol altre."

Pel president ucraïnès, Putin té només dues opcions de futur: "Ser a la presó a la Haia o ser assassinat per algun dels seus còmplices que ara estan matant per ell."

Mentre Zelenski reclamava armes a Múnic, al front, l'exèrcit ucraïnès es retirava d'Avdíivka en una de les derrotes més importants des de l'inici de la guerra. L'enviat especial de TV3 a Ucraïna, Xesco Reverter, ha parlat amb alguns dels soldats després de la caiguda de la ciutat en mans russes:

 

 

ARXIVAT A:
UcraïnaVolodímir ZelenskiRússia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut