Menys manifestants que dijous a la concentració davant la seu del PSOE a Madrid (EFE/Javier Lizón)
Menys manifestants que dijous a la concentració davant la seu del PSOE a Madrid (EFE/Javier Lizón)

Vuitena nit de protestes contra l'amnistia a Ferraz i crits contra Sánchez a Màlaga

Hi ha hagut un detingut per desordres públics i dos policies ferits lleus

RedaccióActualitzat

Milers de persones -- 4.000 segons la Delegació del Govern-- s'han concentrat aquest divendres, per vuitena nit consecutiva, davant la seu dels socialistes al carrer Ferraz de Madrid per protestar contra l'amnistia negociada amb els partits independentistes. És una manifestació menys multitudinària que la de dijous, en part perquè plovisquejava sobre Madrid.

Els manifestants, que al llarg de la setmana han respost a la crida de grups d'extrema dreta afins a Vox, com Revuelta o Tercios Cívicos, han ongejat banderes espanyoles i cridat consignes contra el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, contra Carles Puigdemont i la llei d'amnistia i contra la premsa.

Passades les 10 de la nit, hi ha hagut llançaments d'objectes contundents i bengales contra la línia policial un cop les primeres files han estat ocupades per persones de perfil ultra.

Segons la delegació del govern espanyol, hi ha hagut un detingut per desordres públics i dos policies nacionals ferits lleus.

Entrada la nit, un grup de manifestants ha llançat bengales i objectes contra la policia
Entrada la nit, un grup de manifestants ha llançat bengales i objectes contra la policia (EFE/Javier Lizón)

Com en dies anteriors, a partir d'aquest moment, a banda de les crides contra Sánchez i Puigdemont s'han començat a sentir consignes anticonstitucionals i d'exaltació del franquisme i s'han exhibit banderes espanyoles preconstitucionals. La Policia, equipada amb material antiavalots, ha alertat als concentrats que s'han de dissoldre, fins al moment sense resultats.

Encapçala la protesta una pancarta amb l'article 21 de la Constitució: "Els espanyols tenen el dret i el deure de defensar Espanya." Una altra pancarta amb referències bíbliques es pot veure a les primeres fileres de concentrats: "Pedro Sánchez, recorda que Judes es va penjar. Pren-ne nota!"

(CCMA)

Agents de la Policia Nacional han blindat una nit més la seu del PSOE. Els primers manifestants han arribat a les 19 h i ja hi han trobat un fort dispositiu policial que pretén impedir els aldarulls de les últimes nits. Ahir dijous, es va registrar la manifestació amb més assistents, que va acabar amb 24 persones detingudes i càrregues policials

A més de corejar els lemes clàssics d'aquesta setmana en aquestes concentracions com "Que et voti Txapote", "Sánchez, traïdor" o "Puigdemont a la presó", alguns manifestants han fet crides a la vaga general.

Els manifestants han trobat un fort dispositiu policial davant la seu socialista
Els manifestants han trobat un fort dispositiu policial davant la seu socialista (EFE/Javier Lizón)

Pedro Sánchez s'ha assegurat aquest divendres els vots necessaris per tornar a ser investit president, amb l'acord amb el PNB i Coalició Canària. Amb aquests pactes, anunciats l'endemà de l'acord amb Junts, Sánchez ja suma la majoria necessària.

 

Cremen estelades i fotos de Sánchez

A Barcelona, unes 300 persones s'han concentrat davant la delegació del govern espanyol a Catalunya, i han cremat una estelada i fotografies de Pedro Sánchez amb el títol de "traïdor". És el segon dia que hi ha protestes convocades pel col·lectiu Revuelta davant l'edifici de la delegació del govern. Entre els assistents a la manifestació hi havia el portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, i el regidor de Vox a l'Ajuntament de Barcelona Gonzalo de Oro.

Els manifestants han cremat imatges amb la cara de Pedro Sánchez (CCMA)
A Barcelona els manifestants han cremat imatges amb la cara de Pedro Sánchez (CCMA)

 

També han calat foc a una estelada
També han calat foc a una estelada (CCMA)


Les protestes contra els acords d'investidura amb Junts i ERC han arribat fins a Màlaga, on Pedro Sánchez ha fet una trobada bilateral amb el canceller alemany, Olaf Scholz, prèvia al congrés que els socialistes europeus celebren aquest cap de setmana a la ciutat andalusa.

Mig miler de persones, amb banderes d'Espanya i algunes banderes franquistes, han cridat contra Sánchez acusant-lo de traïdor i de "vendre Espanya per set vots". 

Desenes de persones s'han manifestat contra Pedro Sánchez a Màlaga
Desenes de persones s'han manifestat contra Pedro Sánchez a Màlaga (CCMA)

 

Desenes de persones s'han manifestat contra Pedro Sánchez a Màlaga
Desenes de persones s'han manifestat contra Pedro Sánchez a Màlaga (CCMA)

 

ARXIVAT A:
InvestiduraAmnistia
Anar al contingut