A la zona s'hi han desplegat més de 150 antiavalots de la Policia Nacional (REUTERS/Nacho Doce)

24 detinguts i càrregues en la protesta antiamnistia més nombrosa a la seu del PSOE

Unes 8.000 persones han protestat aquest dijous a la nit als voltants del carrer Ferraz de Madrid, coincidint amb l'acord entre Junts i el PSOE

RedaccióActualitzat

Nova nit de manifestacions contra l'amnistia, aquesta vegada ja amb la confirmació oficial per part del PSOE i de Junts de l'acord per tirar endavant l'amnistia als encausats pel procés.

Hi ha hagut convocatòries a Barcelona, que han comptat amb uns 350 participants, i a Madrid, on s'han viscut moments de tensió amb la policia.

Als voltants de la seu del PSOE a Madrid s'han aplegat unes 8.000 persones, segons la delegació del govern espanyol, amb crides com "Pedro Sánchez, dictador".

Amb aquestes xifres, la d'aquest dijous seria la protesta amb més assistents de totes les que s'han fet els últims dies.

La policia ha carregat després del llançament d'objectes per part de manifestants (REUTERS/Nacho Doce)
És la manifestació més multitudinària de les que s'han convocat a la seu del PSOE (REUTERS/Nacho Doce)

Un fort dispositiu policial amb més de 150 antiavalots ha blindat el carrer Ferraz per la nova convocatòria de Vox i grups d'extrema dreta. Durant els aldarulls hi ha hagut 24 detencions. Set policies han quedat ferits, segons la Delegació del govern espanyol.

Alguns manifestants han utilitzat pirotècnia (EFE/Rodrigo Jiménez)
La d'aquest dijous ha estat la manifestació més multitudinària de les que s'han fet els últims dies (REUTERS/Nacho Doce)

Els manifestants han llançat petards, bengales, ampolles de vidre i altres objectes contundents a la línia policial, i els antiavalots han acabat responent als llançamenst amb càrregues que han dispersat els grups ultres que des de les nou del vespre havien pres la primera línia de la protesta.

Des d'aleshores, els concentrats han exhibit simbologia franquista i han cantat en diverses ocasions el "Cara al sol", així com proclames com "El uno de octubre yo te defendí", o altres de racistes com ara "Espanya, cristiana i no musulmana".

 

La convocatòria ha perdut força a partir de les 11 de la nit i bona part dels manifestants se n'havien anat abans de la mitjanit.

A la tarda, el líder del PP havia llançat un missatge a X per demanar una resposta "ferma, però serena", mentre que el de Vox, Santiago Abascal, ha fet acte de presència a la manifestació. 

És la setena nit de protestes al voltant de la seu del PSOE (Matias Chiofalo/Europa Press)

La protesta s'ha dirigit en especial contra el president espanyol en funcions, però també contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. També, per segona nit consecutiva, contra la premsa, amb lemes com ara "premsa espanyola, manipuladora". 


A Barcelona, uns 350 manifestants

Mentrestant, els manifestants de Barcelona s'han reunit a la plaça Artós i s'han desplaçat a la delegació del govern espanyol per unir-se a una altra protesta, totes dues difoses per Vox.

En total, les convocatòries haurien mobilitzat unes 350 persones, segons la Guàrdia Urbana. La protesta s'ha dissolt cap a les 10 del vespre.

La manifestació de Barcelona, a la delegació del govern espanyol (TV3 / Montse Sànchez)
ARXIVAT A:
InvestiduraAmnistia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut