Va perdre l'àvia el 17A: "És molt dur entendre que han assassinat una persona que estimaves"

Laia Guitart, que va decidir marxar de Catalunya arran de l'atemptat, lamenta el poc acompanyament de les administracions

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

Laia Guitart era a la platja de Badalona amb unes amigues el 17 d'agost del 2017 a la tarda. El pla inicial era acompanyar al centre de Barcelona la seva mare i la seva àvia, que baixaven de Sant Hipòlit de Voltregà a passar el dia, però al final no hi va anar. La seva àvia, Pepita Codina, va ser assassinada. Era "un puntal" a la família. La seva mare, Elisabet Caritg, encara té seqüeles físiques i psicològiques de l'atemptat.

La Laia ara viu als Països Baixos. Va prendre la decisió de marxar de Catalunya arran de l'atemptat. També va decidir fer activitats que mai s'havia plantejat fer, com ara submarinisme o tirar-se en paracaigudes. Es va adonar, explica a TV3, que "mai saps si tornaràs a casa".

A aquesta víctima psicològica de l'atemptat de la Rambla encara li costa fer-se a la idea de la situació:

"És molt dur entendre que han assassinat una persona que tu t'estimaves i entendre que ha estat en un context on elles estaven segures, com és la via pública"

La Laia lamenta que el 17A, per ella, "no és un cas tancat", perquè hi ha hagut el judici, hi ha actes... Però també perquè considera que encara no s'ha sabut tota la veritat

Li costa llegir la sentència, sobretot la part en què es parla de la seva mare i la seva àvia. Robert Manrique, supervivent de l'atemptat d'Hipercor i assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme, visita la família sovint i els explica les novetats del cas.

Assegura que el Ministeri de l'Interior no els ha atorgat "cap mena d'ajuda extraordinària" ni cap suport en el procés de dol, més enllà de la indemnització per la mort de la seva àvia.

De fet, no se'ls va informar des de l'administració que tenien dret a aquesta indemnització i va ser un advocat qui va assistir la família, amb el corresponent cost econòmic per fer una mera gestió administrativa.

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut