Vic

Vic deixarà en mans del govern espanyol la decisió de com ha d'empadronar els immigrants

L'Ajuntament de Vic comunicarà al govern espanyol les seves intencions respecte a l'empadronament, un tràmit que l'equip de govern vigatà vol endurir per als immigrants irregulars, i preguntarà al Ministeri d'Interior, que és qui té les competències en matèria d'estrangeria, que li aclareixi quin ha de ser el procediment que ha de seguir el consistori. L'anunci arriba hores després que la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, anunciés que la voluntat del consistori no tenia cabuda en l'ordenament jurídic. L'Ajuntament disposarà dilluns de l'informe jurídic extern que ha encarregat sobre la legitimitat de la proposta, un estudi que s'ha encarregat al bufet de l'exdirigent de Convergència Democràtica de Catalunya, Miquel Roca i Junyent.

Actualitzat
L'anunci que Vic escoltarà l'opinió de Madrid abans d'aplicar el nou sistema d'empadronament ha arribat a última hora de divendres, a la finalització d'una reunió amb representants de les associacions socials i d'immigrants de la ciutat i dels sindicats per tal d'acostar posicions pel que fa als nous criteris d'empadronament.

L'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, ha anunciat que es crearà una comissió mixta per abordar, únicament i exclusivament, aquest tema i per tal que tothom tingui el màxim d'informació. L'alcalde també s'ha compromès a debatre amb el col·lectiu dels immigrants la resposta que arribi per part del govern espanyol.

Josep Maria Vila d'Abadal ha manifestat que la reunió havia estat "cordial" i que tothom ha mostrat "la voluntat de continuar treballant de costat amb l'Ajuntament per tal de garantir la cohesió social i afavorir la integració de les persones nouvingudes". Els representants de la societat civil, Carme Roqué, de Veus Diverses, i Carlos Ordóñez, de l'Associació d'Equatorians d'Osona, han posat en relleu la voluntat de diàleg de l'Ajuntament i han anunciat que descartaven qualsevol tipus de mobilització perquè la comissió "té la voluntat de treballar conjuntament per aquest tema".

Per part de l'Ajuntament, seran presents a la comissió els regidors de Règim Intern, Josep Rafús, i d'Acció Social, Joan López. Per part de les associacions, es decidiran els representants el proper dilluns.

Vila d'Abadal també ha manifestat que en el marc del Consell de Ciutat es crearà una comissió específica per parlar de temes d'immigració.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut