Vic

Vic exigirà el permís de residència o treball als immigrants que s'hi vulguin empadronar

L'Ajuntament de Vic exigirà als immigrants que es vulguin empadronar a la ciutat el seu permís de residència o de treball per tenir constància que resideixen legalment al país. Si no disposen de cap d'aquests documents, el consistori avisarà la policia. Les associacions d'immigrants i els agents socials dubten de la legalitat de la mesura.

Actualitzat
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha matisat que no deixaran fora del padró ningú. "Els empadronarem, per suposat, però després ens han de portar els papers". Nosaltres passarem "la relació de la gent que s'ha empadronat temporalment a la policia i ells faran el que creguin convenient".

La mesura ha generat polèmica i no és ben vista per associacions d'immigrants i altres agents socials, que asseguren que el que vol fer l'Ajuntament ho prohibeix la llei.

"Jurídicament, nosaltres entenem que és completament il·legal perquè va en contra de la llei de protecció de dades. Recentment l'agència de protecció de dades va dir que constituïa una sanció molt dura que un ajuntament donés les seves dades del padró municipal, que són essencialment confidencials", ha explicat l'advocada Olga Hernández.

Segons l'Ajuntament, la nova mesura no té caràcter retroactiu, i per tant no afectarà els immigrants ja empadronats a la ciutat, que representen gairebé el 25% dels habitants de Vic.

Anar al contingut