Madrid

Corbacho adverteix d'accions legals si l'Ajuntament de Vic comet il·legalitat

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha advertit que si l'Ajuntament de Vic nega l'empadronament a ciutadans que acrediten la seva identitat i viuen a aquest municipi, el govern "analitzarà l'abast jurídic d'aquest acte" i podria emprendre accions legals. Així ho ha dit durant la presentació del balanç de la Inspecció de Treball el 2009 contra l'economia submergida, després d'assegurar que "actualment no és possible amb la llei a la mà negar l'empadronament d'una persona que acrediti amb documentació fefaent la seva identitat i la seva residència en un municipi".

Actualitzat
"Si l'Ajuntament de Vic decideix negar l'empadronament estarà fent un acte no ajustat a la llei, una il·legalitat", ha asseverat, ja que si bé "pot negar-lo en virtut de la seva autonomia, no pot entrar a fer actes contraris als drets".

Corbacho ha explicat que l'empadronament en un municipi es regeix per la llei de règim local i per la d'empadronament, però no per la llei d'estrangeria, per la qual cosa ha advertit que el govern esperarà a veure el que fa aquest ajuntament. "Si hi ha il·legalitat a l'acte, per descomptat que les accions legals contra això no només vindran de les institucions sinó també de les diferents associacions."

Això no obstant, ha dit que un altre tema diferent a debatre seria l'"amuntegament" de molts empadronaments en un mateix habitatge.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut