Vic

L'alcalde de Vic diu que endurir l'empadronament d'immigrants és avançar-se en l'aplicació de la llei d'estrangeria

L'Ajuntament de Vic no renuncia a aplicar la polèmica norma que endureix les condicions d'empadronament dels immigrants. Tant és així que l'alcalde, d'Unió, assegura que el consistori s'està avançant en l'aplicació de la llei d'immigració. Per la seva banda, ERC i PSC, a l'equip de govern, asseguren que fins que una instància jurídica no demostri que és il·legal hi continuaran donant suport. Iniciativa s'hi manté en contra. Ho han dit durant el ple en què s'ha debatut l'aplicació de la normativa.

Actualitzat
L'equip de govern ha defensat les mesures d'empadronament que vol posar en vigor a partir del febrer, convençut que son legals. Asseguren que s'avancen a altres municipis en l'aplicació de la llei. També ha recordat la llarga llista de polítiques actives per a la integració de la immigració que ha posat en marxa l'Ajuntament de Vic en diferents legislatures, i algunes no exemptes de polèmica, com els espais de benvinguda educativa.

ERC i PSC, que formen part de l'equip de govern, a més, han especificat el seu suport a les mesures mentre una autoritat jurídica superior o els serveis jurídics de l'Ajuntament de Vic no demostrin la manca de legalitat de la proposta.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha cridat l'oposició a sumar-se a una iniciativa que busca, ha dit, "salvar la ciutat" i "que la immigració no sigui una cosa negativa sinó que sigui una cosa positiva".

Durant el ple, s'han posposat dues mocions d'ICV i Plataforma per Catalunya, referents a aquesta qüestió. A més, Plataforma per Catalunya ha acusat l'Ajuntament d'haver fet fins ara una mala gestió de la immigració. La moció del grup ecosocialista buscava garantir el dret de l'empadronament. Consideren que denunciar a la policia les persones que es vulguin empadronar i estiguin en situació il·legal és "una clara vulneració a la protecció de les dades personals i és un obstacle per a l'accés a drets bàsics".


DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut