Camprodon

Veïns de la vall de Camprodon organitzen una marxa fent sonar esquelles contra el mòbing rural

Els veïns dels municipis de la vall de Camprodon, al Ripollès, es mobilitzaran aquest cap de setmana contra el mòbing rural amb una marxa a peu fent sonar esquelles. El desencadenant de la protesta és que un ramader de Llanars ha hagut de silenciar les esquelles dels cavalls perquè molesten la gent que hi va els caps de setmana.

Actualitzat
El sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) denunciava fa uns dies una nova forma mòbing: el que va dirigit contra el món rural. Segons aquest sindicat, les granges i explotacions agrícoles són víctimes de l'assetjament per part de plans urbanístics i propietaris de segones residències que es queixen dels sorolls i les pudors de l'activitat agrícola i ramadera.

Una d'aquestes formes d'assetjament, que els ramaders es vegin forçats a silenciar les esquelles del seu bestiar per les pressions que exerceixen els que van a la zona a passar els caps de setmana. Arran d'aquesta denúncia, els veïns de la vall de Camprodon han decidit emprendre accions, i ho han fet, segons ha explicat Pere Robirola, president de Girona de les JARC.

Segons Robirola, aquesta acció els veïns volen reivindicar que "estan acostumats" al soroll de les esquelles i que "el volen continuar sentint", i ha afegit que el sentiment de la gent de la zona és que "si a algú no li agrada que no hi vagi". La marxa transcorrerà des del municipi de Llanars fins al de Camprodon, en total uns tres quilòmetres, i s'acabarà amb un berenar.
Anar al contingut