Uns 40 busos elèctrics de TMB, aturats per falta de components per als punts de càrrega

La companyia ho admet en un comunicat en què assegura que confia a tenir un 25% de la flota de zero emissions el 2024

Transports Metropolitans de Barcelona té aturats una quarantena d'autobusos elèctrics per falta de carregadors. TMB reconeix que de les últimes 72 unitats, només en circulen 31.

Segons la companyia, la causa és la falta d'alguns components imprescindibles per instal·lar els punts de recàrrega, i ho atribueix a "la guerra d'Ucraïna i els efectes de subministraments que arrossega encara la pandèmia de la Covid".

"Els departaments tècnics de la companyia i els proveïdors treballen intensament perquè durant les properes setmanes, i de forma progressiva, els 41 autobusos restants puguin entrar en servei", assegura la companyia en un comunicat.

La previsió de TMB per al 2024 és arribar a tenir un 25% de la flota de zero emissions, quan la nova flota ja comptarà amb 232 vehicles 100% elèctrics i 44 autobusos d'hidrogen. Segons les dades de la companyia, això els permetrà reduir 4.785 tones d'emissions de CO₂ i 22 tones de NO₂ a l'any.

Per aconseguir-ho, ha rebut 60 milions d'euros dels Fons Next Generation, que han de permetre adquirir 128 autobusos més.

 

 

ARXIVAT A:
Transport públic
Anar al contingut