Els taxistes omplen la Puerta del Sol
Els taxistes omplen la Puerta del Sol
Madrid

Uns 3.000 taxistes es concentren davant del govern madrileny per l'afer dels VTC

Porten vuit dies de vaga i diuen que no afluixaran fins que no hi hagi una regulació per als vehicles de lloguer amb conductor

RedaccióActualitzat

Milers de taxistes –uns 3.000, segons el col·lectiu– han ocupat la Puerta del Sol, davant del govern madrileny, per exigir una regulació dels VTC. És el vuitè dia de protesta dels taxistes de Madrid sense avanços en les negociacions.

Aquesta tarda han continuat les seves reivindicacions al centre neuràlgic de la ciutat, amb crits contra el govern del PP a la Comunitat de Madrid i el seu president, Ángel Garrido, a qui demanen que dimiteixi. Els taxistes no estan d'acord amb la proposta de la comunitat que consideren massa beneficiosa per als vehicles de lloguer amb conductor. Els taxistes es defensen dient que no són "terroristes".

En el punt del Kilòmetre Zero a la Puerta del Sol, els concentrats han criticat la posició del govern de Madrid en la negociació, amb crits com "Manos arriba, esto es un atraco". Nombrosos efectius policials han envoltat l'edifici de l'executiu madrileny, al qual han llançat ous i altres objectes com ampolles de plàstic.

 

Els taxistes no afluixin i mantenen el pols amb el govern madrileny

 

Les crítiques més aferrissades van dirigides al president de la Comunitat de Madrid


A mig matí, el passeig de la Castellana ha quedat lliure dels taxis que n'ocupaven un tram des de dissabte a la nit. Diferents grues municipals han començat a endur-se taxis aparcats als carrils centrals del passeig. El desallotjament ha quedat completat en tres hores i mitja.

Desenes de taxistes desallotjats s'han concentrat llavors a peu davant la seu del PP, en el carrer de Génova, on han demanat la dimissió d'Ángel Garrido i han cridat "corruptes" als polítics.

Aquest dimarts continuaran les mobilitzacions al centre de Madrid.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut