Desenes de taxistes desallotjats de la Castellana s'han concentrat davant la seu del PP (EFE)
Desenes de taxistes desallotjats de la Castellana s'han concentrat davant la seu del PP (EFE)
Madrid

Els taxistes de Madrid, desallotjats de la Castellana

Centenars de taxistes es concentren ara davant la seu del PP

RedaccióActualitzat

El passeig de la Castellana de Madrid ha quedat lliure, cap a dos quarts d'onze del matí, dels taxis que n'ocupaven un tram des de dissabte a la nit.

Desenes de taxistes desallotjats s'han concentrat llavors -a peu- davant la seu del PP, en el carrer de Génova, que ha quedat completament tallat al trànsit.

 

 

Els taxistes han demanat la dimissió del president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, i han cridat "corruptes" als polítics.

A partir de les set del matí, diverses grues municipals han començat a endur-se taxis aparcats als carrils centrals de la Castellana. El desallotjament ha quedat completat en tres hores i mitja.

 

Una grua municipal retira un taxi concentrat al passeig de la Castellana de Madrid (EFE)

 

Cap a dos quarts de nou s'han viscut moments de tensió, entre els taxistes i els agents que volien desallotjar-los, però no hi ha hagut càrregues policials. Tampoc no s'ha fet cap detenció.

 

Agents de la Policia Nacional insten un taxista a desallotjar la Castellana (EFE)

 

Arran de la intervenció policial, alguns taxistes han accedit a retirar els seus vehicles dels laterals, on s'ha restablert el trànsit, però es mantenia l'ocupació dels carrils centrals.

Agents municipals, d'altra banda, han començat a multar -amb fins a 200 euros- els taxistes que es negaven a retirar el seu vehicle.

 

Diversos taxistes s'han assegut entre els seus vehicles per evitar ser desallotjats per la policia (Reuters)

 

Un portaveu d'Emergències Madrid ha informat que, fins a les deu del matí, havien atès sis persones. Es tracta d'un agent de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional, traslladat a l'hospital amb una contusió a la mà, i de cinc taxistes, atesos sobre el terreny amb alguna contusió o crisis d'ansietat.

 

Agents de la Policia Nacional desallotgen un taxista concentrat a la Castellana (EFE)

 

El sector del taxi de Madrid arriba avui a la primera setmana de vaga contra la regulació actual dels vehicles de transport amb conductor, coneguts com a VTC.

Dissabte a la nit els taxistes van traslladar la seva mobilització des del recinte firal d'Ifema, als afores de la capital d'Espanya, fins als carrers del centre de la ciutat.

 

Un dispositiu policial i de grues municipals ha desallotjat els taxistes concentrats a la Castellana de Madrid (EFE)

 

Des d'aleshores, uns 2.000 vehicles ocupaven un tram cèntric del passeig de la Castellana, d'1,5 quilòmetres, entre les places de Colón i de Gregorio Marañón. La concentració no havia estat autoritzada per la delegació del govern espanyol.

Un dispositiu policial d'agents municipals i de la Policia Nacional desplegat a les travessies, però, garantia la circulació per les vies que travessen la Castellana en aquest tram ocupat.

 

Un taxista en vaga saludava, a primera hora, els companys concentrats al passeig de la Castellana (EFE)

 

Avui s'han afegit a la protesta contra els VTC taxistes arribats des d'altres ciutats d'Espanya i se n'esperaven, fins i tot, alguns de procedents de Portugal.

Aquesta tarda, els taxistes tenen previst fer una concentració a la Puerta del Sol, per fer arribar les seves reivindicacions al govern madrileny.

ARXIVAT A:
MobilitatTaxisVTC
Anar al contingut