Barcelona

Uns 1.500 convidats assisteixen a la "première" de "Vicky Cristina Barcelona"

Uns 1.500 convidats han assistit aquest dissabte a la nit a l'estrena de "Vicky Cristina Barcelona" que s'ha fet a l'Auditori de la capital catalana. Woody Allen, Javier Bardem i Penélope Cruz han desfilat per la catifa vermella que s'ha posat per a l'ocasió. A l'acte hi han assistit el president de la Generalitat, José Montilla, el seu predecessor, Pasqual Maragall, i el president de Mediapro, Jaume Roures, entre d'altres personalitats de la vida política, empresarial i cultural. Contràriament a la imatge que s'ha donat del rodatge de la pel·lícula "Vicky Cristina Barcelona", Woody Allen no va acabar fart de la capital catalana. Ho ha dit el mateix director en la presentació de la seva última pel·lícula.

Actualitzat

Woody Allen no va tenir cap problema a Barcelona. Tot i la imatge que ha quedat del rodatge de "Vicky Cristina Barcelona", el cineasta ha explicat en la presentació del film que no va patir per la pressió mediàtica i que va trobar tothom molt cooperatiu i cívic. Allen no ha descartat, tot i que tampoc ho ha confirmat, que pugui arribar a tornar a Barcelona.

Aquestes afirmacions contrasten amb el clima que es va crear després del rodatge de "Vicky Cristina Barcelona" amb declaracions creuades sobre el grau de satisfacció del cineasta amb la ciutat. El mateix productor del film, Jaume Roures, ja va explicar que no és que Woody Allen acabés fart del rodatge a Barcelona, sinó que va ser ell mateix. La seva empresa, Mediapro, serà la productora de les tres pròximes pel·lícules d'Allen que, segons el mateix Roures, "difícilment es faran aquí".

La Barcelona de Vicky i Cristina

Sobre la Barcelona que es veu en el film, Allen ha defensat que es tracta de la que veuen les dues turistes. El cineasta creu que seria un error "veure-la d'altra manera" perquè és la mirada "exagerada i romàntica" de Vicky (Rebecca Hall) i Cristina (Scarlett Johansson).

Tot i que Allen assegura que "hi ha poques ciutats en les quals aquesta pel·lícula funcionaria bé", reconeix que Barcelona "no és l'única". Venècia i París podrien haver estat també escenaris aptes per a Allen, tot el contrari que Londres i Berlín. El cineasta ho justifica perquè li calia una "ciutat exòtica, que estimulés la imaginació de les turistes" i amb "cert carisma". L'arquitectura i el mar Mediterrani van ser dos aspectes de la capital catalana que van atreure el cineasta nord-americà.

Sobre el fet que una de les turistes faci la seva tesi doctoral sobre "la identitat catalana", el cineasta ha argumentat que la diferència entre la cultura catalana i l'espanyola "és coneguda per als que no són espanyols" però que ho va escollir "com la presentació d'un tema intel·lectual".

No hi ha gelosia entre Penélope i Scarlett

Allen també ha hagut de respondre sobre l'absència de Scarlett Johansson en la presentació. El director l'ha excusada i ha desmentit que tot sigui fruit d'un atac de gelosia amb Penélope Cruz. El cineasta diu que no hi és per motius personals i recorda que les dues ja van fer promoció juntes als Estats Units.

Javier Bardem sí que ha estat en la roda de premsa de presentació i ha rebut els elogis de Woody Allen. L'actor espanyol ha explicat que no s'ha doblat a si mateix perquè no en sap i perquè respecta la feina dels dobladors. Bardem diu que l'escena més difícil ha estat la primera, en què s'acosta a Vicky i Cristina per un tema d'idioma.

Allen creu en la sort

Sobre l'èxit de la pel·lícula, Allen ha explicat que en 40 anys de carrera ha vist de tot, però que en aquest cas està tenint un notable èxit de taquilla en els Estats Units. Tot i així, el director diu que "potser no per mèrits propis" i que pot haver-hi un component de sort.

Sobre la que serà la seva segona pel·lícula coproduïda amb Mediapro, Allen ha informat que encara no l'ha escrita, però ha revelat que "es rodarà l'estiu que ve, en els mesos de juny, juliol, agost". Tot i que no sap on, diu que li agradaria tornar als "Estats Units, París i també a Espanya".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut