Sant Sebastià

Unes 2.000 persones es manifesten a Sant Sebastià per demanar la llibertat de De Juana Chaos

Una manifestació per demanar l'excarceració del pres d'ETA Iñaki de Juana Chaos ha recorregut el centre de Sant Sebastià sense que s'hagin produït incidents. La manifestació l'havia convocat un grup de veïns del casc vell, i ha comptat amb el suport d'Askatasuna, organització que defensa els drets dels presos. Entre els manifestants s'ha pogut veure Rafa Díaz, dirigent del sindicat LAB, i Rufi Etxeberria, de Batasuna. De Juana Chaos fa vaga de fam des del 7 d'agost a la presó d'Almeria, on està a l'espera de judici. El president del Fòrum d'Ermua, Mikel Buesa, havia demanat que "es reprimís" la manifestació.

Actualitzat

Unes 2.000 persones s'han manifestat pels carrers de la capital guipuscoana per reclamar que s'excarceri De Juana Chaos, que es troba en vaga de fam indefinida.

En finalitzar la marxa, un portaveu ha assenyalat que "hi ha una aposta clara per part de l'Estat per posar en vigor la cadena perpètua", i ha afegit que "el silenci còmplice" dels partits protegeix aquest "pas repressiu dels jutges i de l'executiu".

Barrejats entre els manifestants hi havia el secretari general de LAB, Rafa Díez Usabiaga, i els dirigents de Batasuna Rufi Etxeberria, Juan Mari Elkano i Juan Joxe Petrikorena. La marxa ha anat precedida per quatre furgonetes de l'Ertzaintza.

Durant la manifestació s'han corejat lemes a favor de la llibertat de De Juana Chaos i altres consignes advertint que "sense amnistia no hi ha pau" o "la lluita és l'únic camí".

En arribar al Boulevard, la marxa ha continuat fins al "kiosko", on ha acabat amb la intervenció d'un portaveu que ha dit que De Juana va complir la seva condemna el 2004, després de 19 anys a la presó, però que no ha estat excarcerat perquè "el jutge feixista Gómez Bermúdez" li ha retirat les redempcions aplicades.

Iñaki de Juana Chaos està a l'espera de judici per dos articles publicats en el diari "Gara" on exaltava la lluita armada d'ETA. El seu processament per aquests articles va evitar que l'any passat sortís de presó després d'haver complert la condemna per la seva participació en 25 assassinats. L'Audiència Nacional ha dictaminat que es traslladi De Juana a l'hospital quan la seva salut ho faci necessari.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut