Sant Sebastià

Els familiars dels presos d'ETA reclamen a Zapatero un acostament dels seus reclusos a les presons del País Basc

Els familiars dels presos d'ETA han reclamat de nou a José Luis Rodríguez Zapatero que acosti aquests reclusos a centres del País Basc. Ho han demanat el mateix dia en què, precisament, el govern del PSOE ha condicionat ordenar un acostament de presos i altres mesures penitenciàries al fet que Batasuna es legalitzi. El col·lectiu Etxerat ha demanat en el seu comunicat que els partits polítics parlin més del "plus de càstig" que s'aplica "als presos polítics bascos". A més, han criticat que Zapatero parli de legalitat, ja que segons ell l'etarra Iñaki de Juana Chaos està "segrestat" en una presó després d'haver complert la condemna".

Actualitzat
En el seu comunicat Etxerat s'han referit a la situació de l'històric dirigent d'ETA que ha iniciat una vaga de fam després que se li han imputat nous delictes d'amenaces que han impedit que sortís de la presó tot i haver acabat de complir la condemna.

D'altra banda, fonts governamentals han declarat al diari "El País" que l'executiu de Zapatero descarta traslladar presos d'ETA a Euskadi, concedir llibertats provisionals o excarceracions fins que l'esquerra abertzale acati la llei de partits i aposti només per les vies polítiques. L'associació de familiars de reclusos d'ETA, Etxerat, no ha volgut valorar que Madrid vinculi aquestes dues coses. Per la seva part, Batasuna ha anunciat que aquest mateix dimecres valorarà l'advertència llançada pel gabinet de Zapatero.
Anar al contingut